Quantcast
Τσίπρας: Μέσα από διάλογο με αμοιβαία εμπιστοσύνη θα βρούμε λύσεις - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Μέσα από διάλογο με αμοιβαία εμπιστοσύνη θα βρούμε λύσεις

δημοσιεύτηκε:

Την αισιοδοξία του για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Γερμανία, μέσα από έναν εποικοδομητικό με αμοιβαία εμπιστοσύνη διάλογο, εξέφρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνάντηση με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

«Είναι σημαντικό να προσπαθούμε να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως «μέσα από τον διάλογο, θα βρούμε λύσεις».

Όπως μου είπε στο τηλέφωνο η κυρία Μέρκελ, είναι προτιμότερο να μιλάμε ο ένας με τον άλλο, παρά να μιλάει ο ένας για τον άλλο, συμπλήρωσε.

Όπως τόνισε στη συνέχεια ο Αλ. Τσίπρας, το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε μέχρι πρότινος στην Ελλάδα επέφερε μία πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή.

Το πρόγραμμα δεν ήταν success story, δημιούργησε τεράστια προβλήματα και είχε δυσμενείς επιπτώσεις, πρόσθεσε, για να συμπληρώσει πως «χάσαμε 25% του ΑΕΠ και είχε τεράστιες επιπτώσεις, όπως το ότι δημιούργησε τεράστια ανεργία των νέων. Παράλληλα δεν έπιασε στόχους όπως το γεγονός ότι το χρέος αυξήθηκαν».

Για τα δεινά της Ελλάδας δεν φταίνε μόνο οι ξένοι, έσπευσε να εξηγήσει ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως στη χώρα υπάρχουν και ενδογενείς αιτίες, οι οποίες δεν αντιμετωπίστηκαν από το πρόγραμμα διάσωσης.

Όπως υποστήριξε ο Αλ.Τσίπρας, πρέπει να αλλάξουμε το μείγμα της πολιτικής προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες, με το πραγματικό στοίχημα να είναι η εφαρμογή γενναίων και μεγάλων μεταρρυθμίσεων.

Σεβόμαστε αν και διαφωνούμε με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά πρέπει να σεβόμαστε και τη δημοκρατία. Αν αυτό το καταφέρουμε τότε η Ευρώπη θα γίνει καλύτερη και η Ελλάδα θα βγει από την κρίση, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συνάντηση σήμερα ήταν γόνιμη ως προς τον προσδιορισμό των στόχων αλλά και των διαφορών, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.