Quantcast
The Telegraph: Η νίκη ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να «σημαίνει» φθηνότερες διακοπές - enikonomia.gr
share

The Telegraph: Η νίκη ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να «σημαίνει» φθηνότερες διακοπές

δημοσιεύτηκε:

Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα θα μπορούσε να σημαίνει φθηνότερες διακοπές, λιγότερες απεργίες και καλύτερες υπηρεσίες επισημαίνει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «The Telegraph»…
Στο πλαίσιο των αποτελεσμάτων των εκλογών, σύμφωνα με την εφημερίδα, το ευρώ υποχώρησε σε 1,34€  έναντι της στερλίνας μέσα σε επτά χρόνια. 

Αυτό σημαίνει πιο φθηνές διακοπές τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής ζώνης.

Σύμφωνα με τους αναλυτές,  οι αγορές υπήρξαν ασταθείς για μια «περίοδο παρατεταμένης αβεβαιότητας».

Ο πρόεδρος της ABTA, Νόελ  Ιωσηφίδης  πρότεινε  ότι  όποιος επιθυμεί  να ταξιδέψει  στην Ελλάδα μπορεί να βρει πιο οικονομικά πακέτα από άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς όπως εκείνους της Γαλλίας, Ισπανίας και Ιταλίας.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωσηφίδη όσοι σχεδιάζουν κάποια εκδρομή και δεν έχουν κλείσει ακόμη ξενοδοχεία, θα ευνοηθούν από τις χαμηλές τιμές των καταλυμάτων εάν περιμένουν τις προσφορές που αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

Μεταξύ άλλων ο Ιωσηφίδης επισήμανε ότι οι τιμές των ταξιδιωτικών προορισμών διαμορφώνονται με βάση την  προσφορά και  την  ζήτηση. 

Δηλαδή  εάν  η ζήτηση είναι υψηλή τότε είναι δύσκολο να υπάρξει μείωση τιμών των τουριστικών πακέτων όπως των δημοφιλών προορισμών της Σαντορίνης και της Μυκόνου.

Μάλιστα  ο υπεύθυνος της Telegraph Travel, Νίκος Τρέντ τόνισε ότι: « Λίγοι εκτιμούν ότι η Ελλάδα  θα βγει σύντομα από την Ευρωζώνη. Πρόκειται για μια παρατεταμένη διαδικασία που θα διαρκέσει μήνες λόγω πολιτικών αντιπαραθέσεων και δεν αναμένεται να υπάρξει καμία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση μέχρι το  καλοκαίρι».
Εν συνεχεία ο ίδιος συμπλήρωσε ότι: «Εάν η Ελλάδα επιστρέψει στην δραχμή οι ταξιδιώτες θα επωφεληθούν οικονομικά περισσότερο, διότι η ισοτιμία λίρας – δραχμής θα είναι δυσανάλογη.».

Απόλυτη ησυχία στην Ελλάδα
Όσοι  ταξιδιώτες  σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους πως δεν υπάρχει οποιαδήποτε βία και πως ο ελληνικός λαός αποφάσισε την αλλαγή της κυβέρνησης εξαιτίας των φορολογικών βαρών τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωσηφίδης.

Από την άλλη μεριά ο Ν. Τρέντ υπογράμμισε ότι,  η νέα ελληνική κυβέρνηση διανύει τον… «μήνα του μέλιτος», χωρίς να υπάρχουν πολιτικές οι κοινωνικές εντάσεις.».

Αll- inclusive διακοπές
Προεκλογικά ο Σύριζα είχε προτείνει κάποιες αλλαγές που σχετίζονται με τον τουρισμό,  all-inclusive. 

Σύμφωνα με τον κ. Ιωσηφίδη, δεν προβλέπονται αλλαγές από τον Σύριζα  στο θέμα αυτό  αλλά υπάρχουν κάποιες προτάσεις του κόμματος  που θεωρούνται  ενθαρρυντικές.  

Αύξηση κρατήσεων το 2015
Αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις στελεχών του ΣΕΤΕ για τις αφίξεις ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

«Η βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, των υπηρεσιών και της  ανταγωνιστικότητας των τιμών της χώρας, ευννούν την Ελλάδα στο γεγονός να υπερβεί τους στόχους της για το 2015», ανέφερε ο κ. Ιωσηφίδης και συνεχίζει επισημαίνοντας πως οι κρατήσεις στην Ελλάδα για το 2015 αυξήθηκαν ελαφρά σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.