Quantcast
Alpha Finance: 580 εκατ. ευρώ φέρνει το 2015 στα ταμεία της ΔΕΗ - enikonomia.gr
share

Alpha Finance: 580 εκατ. ευρώ φέρνει το 2015 στα ταμεία της ΔΕΗ

δημοσιεύτηκε:

Περίπου 580 εκατομμύρια ευρώ θα μπουν στα ταμεία της ΔΕΗ λόγω των ευνοϊκών διεθνών εξελίξεων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, τη  μείωση των ανεξόφλητων λογαριασμών αλλά και και τις νομοθετικές παρεμβάσεις  που έχουν γίνει υπέρ της εταιρείας όπως τονίζει σε  εσωτερικό σημείωμα της η Alpha Finance .

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το note της Alpha Finance, τα 580 εκατ. ευρώ πρόσθετης κερδοφορίας της ΔΕΗ για το 2015 αναμένεται να προέλθουν κυρίως από μειώσεις στα κόστη της ΔΕΚΟ, και ειδικότερα από:

1) Μείωση του κόστους πετρελαίου που προμηθεύεται η ΔΕΗ κατά 200 εκατ. ευρώ

2) Μείωση του κόστους φυσικού αερίου κατά τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ

3) Χαμηλότερο κόστος αγορών ενέργειας από τη χονδρεμπορική αγορά άνω των 100 εκατ. ευρώ

4) Μειωμένες πληρωμές ισχύος προς τρίτους παραγωγούς κατά 80 εκατ. ευρώ

5) Χαμηλότερες προβλέψεις εξαιτίας της μείωσης του ρυθμού των ανεξόφλητων (ήδη οι προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις κατέγραψαν μικρή υποχώρηση ήδη στο τρίτο τρίμηνο του 2014) κατά τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ

Υπενθυμίζεται  ότι η ΔΕΗ στο εννεάμηνο ανακοίνωσε κέρδη EBITDA 794 εκατ. ευρώ (περιθώριο 18%) και καθαρά κέρδη προ φόρων 180 εκατ. ευρώ, χωρίς ακόμη να έχουν αποτυπωθεί στις καταστάσεις τα οφέλη που προβλέψει η Alpha Finance.

Στον αντίποδα ο λογαριασμός αναμένεται να επιβαρύνει πρωτίστως στους ιδιώτες παραγωγούς – ανταγωνιστές της, κάτι που υπογράμμισαν οι εκπρόσωποί τους στο συνέδριο Power and Gas την περασμένη εβδομάδα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.