Quantcast
ΣΕΒ: Σύμπραξη δυνάμεων για την ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγικών εταιρειών - enikonomia.gr
share

ΣΕΒ: Σύμπραξη δυνάμεων για την ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγικών εταιρειών

δημοσιεύτηκε:

H συνεργασία της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής διπλωματίας, συμβάλλει στην προσπάθεια των ελληνικών εταιρειών να κινηθούν στις ξένες αγορές, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, καλωσορίζοντας σε συνάντηση εργασίας στα Γραφεία του Συνδέσμου, υψηλόβαθμα στελέχη ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων  και στελέχη του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.

 Όπως τόνισε χαρακτηριστικά οφείλουμε και μπορούμε να συζητάμε σαν πραγματικοί συνεργάτες για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού: Την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, τη διατήρηση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σημείωσε επίσης ότι η ιδιωτική οικονομία θέλει και μπορεί να στηρίξει το έργο του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων και τόνισε ότι είναι ευκαιρία η αξιοποίηση των πολύτιμων πόρων ΕΣΠΑ για τη στήριξη της οικονομικής διπλωματίας προς όφελος των εξαγωγικού δυναμικού της χώρας».

Ο Γενικός Γραμματέας ΔΟΣ & ΑΣ κ. Παναγιώτης Μίχαλος, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Υπουργείου Εξωτερικών στην εισαγωγική του τοποθέτηση ανέφερε ότι «η εκδήλωση προσθέτει ακόμα έναν κρίκο στην αλυσίδα της εξαιρετικής συνεργασίας που έχουμε θεμελιώσει με τον ΣΕΒ. 

Από πλευράς επιχειρήσεων συμμετείχαν τα εξής μέλη του ΣΕΒ: Alchimica, Γιώτης, Ελληνικά Εκλεκτά Ελαία, Ελληνικά Καλώδια, Extraco, Intralot, Lavipharm, Μυτιληναίος Όμιλος Επιχειρήσεων, Ε.Ι. Παπαδόπουλος, Raycap, Τιτάν, Χαλκόρ. Συμμετείχαν επίσης ΟΕΥ με εμπειρία σε σημαντικές χώρες-στόχους για το εξαγωγικό μας εμπόριο, όπως Κίνα, ΗΠΑ, Γαλλία, Μέση Ανατολή, Πορτογαλία, Αλγερία, Ρουμανία, Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Βουλγαρία, κ.ά..

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.