Η Ελλάδα αναβαθμίζει τον αγωγό αερίου TAP, καθώς αποτελεί το ευρωπαϊκό «διαβατήριό» του,υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Κώστα Ξιφαράς, από το βήμα ενεργειακού event που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τον κ.Ξιφαρά, ο εν λόγω αγωγός είναι ουσιαστικά ο πρώτος που περνάει όντως από την Ελλάδα, μεταξύ μιας σειράς αγωγών που επρόκειτο να τη διασχίσουν αλλά δεν έγιναν ποτέ. Παράλληλα, είπε ότι ο ΔΕΣΦΑ, που έχει αναλάβει τη λειτουργία και συντήρηση του τμήματος του αγωγού επί ελληνικού εδάφους, προσπαθεί αυτή τη στιγμή να επεκτείνει το συμβόλαιό του.
Ο κ. Ξιφαράς συνέστησε οι επενδύσεις για τους υδρογονάνθρακες στη χώρας ότι θα πρέπει να γίνονται με ορίζοντα δεκαετίας ή εικοσαετίας και όχι δύο ή τριών ετών. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αν δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε καλύτερες τιμές φυσικού αερίου, είτε ως Ευρωπαϊκή Ένωση είτε ως Ελλάδα, δεν μπορούμε να περιμένουμε να δούμε κάτι θετικό στο επίπεδο της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».
Ξιφαράς: Η Ελλάδα, το ευρωπαϊκό διαβατήριο του TAP
δημοσιεύτηκε:
Επικαιρότητα
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα
30 λεπτά πριν
Λαϊκές αγορές: Ριζικό λίφτινγκ στο πλαίσιο λειτουργίας-Τι αλλάζει για τους καταναλωτές
1 εβδομάδα πριν
«Καμπανάκι» Εξάρχου: Ζητεί περισσότερες παρεμβάσεις από την Ε.Ε. στο φυσικό αέριο και την...
8 ώρες πριν
Lifting στους σταθμούς του Προαστιακού και του ΗΣΑΠ: Σε εξέλιξη οι παρεμβάσεις στην Αθήνα
13 ώρες πριν
Οι πολιτικές εφημερίδες 25/10/2026
1 ημέρα πριν
Η Realnews αυτής της Κυριακής
ENIKOS NETWORK
Καθαρισμός ψυγείου: Το έξυπνο κόλπο με το αλουμινόχαρτο για λιγότερους λεκέδες
