Quantcast
Αttica Bank: Στα χέρια του ΤΣΜΕΔΕ η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου - enikonomia.gr
share

Αttica Bank: Στα χέρια του ΤΣΜΕΔΕ η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

δημοσιεύτηκε:

Στην αύξηση  του μετοχικού της κεφαλαίου προχωρά η Attica Bank  με το ΤΣΜΕΔΕ και τους λοιπούς παλαιούς μετόχους.

Στη σημερινή γενική συνέλευση, μετά από δύο αναβολές, οι μέτοχοι της τράπεζας καλούνται να εγκρίνουν την ΑΜΚ με το ΤΣΜΕΔΕ να καλύπτει πλήρως τα δικαιώματά του, διατηρώντας το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση της Attica Bank θα προτείνει στη γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιείται στις 10 Δεκεμβρίου την αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας έως του ποσού των 388.904.697,30 ευρώ µέσω της έκδοσης νέων, κοινών ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών της Τράπεζας ονομαστικής αξίας 0,35 ευρώ έκαστη.

 

Επαφές με ξένα funds

Η διοίκηση της τράπεζας, στην συμπληρωματική έκθεση του ΔΣ αναφέρει ότι οι επαφές με τα ξένα funds συνεχίζονται, ωστόσο δεν έχουν ολοκληρωθεί. Οι πληροφορίες επιμένουν για τρία funds που βρίσκονται σε επαφές με την διοίκηση ωστόσο δεν προχωρούν σε επένδυση λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας. Όμως, κατά τη διάρκεια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα δοθεί η δυνατότητα στους ξένους επενδυτές, εφόσον το επιθυμούν, να συμμετάσχουν.

 

Αρκούν τα κεφάλαια

Η διοίκηση της τράπεζας κρίνει ότι στην παρούσα φάση αρκούν τα κεφάλαια που θα βάλει το ΤΣΜΕΔΕ προκειμένου να μην διαταραχθεί η κεφαλαιακή θέση του ομίλου.
Ενόψει των ανωτέρω, κρίνεται ότι δεν τίθεται πλέον ζήτηµα περιορισµού του δικαιώµατος προτίµησης των υφιστάµενων κοινών µετόχων, αλλά µπορεί να αποφασιστεί αύξηση µετοχικού κεφαλαίου µε παροχή πλήρους δικαιώµατος προτίµησης στους υφιστάµενους µετόχους. Κατά την υλοποίηση της αύξησης µετοχικού κεφαλαίου θα παρασχεθεί η δυνατότητα συµµετοχής και στους δυνητικούς τελικώς ενδιαφερόµενους στρατηγικούς ή άλλους ιδιώτες επενδυτές να συµµετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, µέσω της διαδικασίας διάθεσης αδιάθετων μετοχών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.