Quantcast
«'Οχι» από την τρόικα στην παράταση της απόσυρσης ΙΧ το 2016! - enikonomia.gr
share

«’Οχι» από την τρόικα στην παράταση της απόσυρσης ΙΧ το 2016!

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή και του Τάσου Δασόπουλου

 

Στον «αέρα» κινδυνεύει τα τιναχθεί η συνέχιση του μέτρου της απόσυρσης ΙΧ το 2016 καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia η τρόικα δεν αντιμετωπίζει θετικά την παράταση του μέτρου και για αυτό τον λόγο δεν έχει κατατεθεί ακόμη στη Βουλή σε κάποιο νομοσχέδιο η σχετική τροπολογία.

Ειδικότερα όπως ανέφεραν στελέχη του οικονομικού επιτελείου στο Enikonomia η τρόικα αντιδρά στην συνέχιστη του μέτρου της απόσυρσης το οποίο συνεχίζεται για πολλά χρόνια στην Ελλάδα κάτι το οποίο δεν συμβαίνει σε άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ.

Από την άλλη μεριά το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να τους μεταπείσει ώστε να δοθεί έστω και μια μικρή παράταση του μέτρου έως τα μέσα του 2016 καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προσκομίσει στα τεχνικά κλιμάκια το μέτρο της απόσυρσης έχει αυξήσεις τις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων όπως επίσης και τα έσοδα στα δημόσια ταμεία.

Σε περίπτωση πάντως που υπερισχύσει η άποψη της τρόικας και δεν συνεχιστεί το μέτρο της απόσυρσης οχημάτων φέτος τότε τα χαρτιά της απόσυρσης που έχουν στην κατοχή τους τόσο οι ιδιοκτήτες παλαιών οχημάτων όσο και οι εμπορίες αυτοκινήτων θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2016 και για αυτοκίνητα που έχουν εκτελωνιστεί μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia τα έσοδα στα τελωνεία της χώρας έχουν κυριολεκτικά καταρρεύσει τον Ιανουάριο καθώς καμία εισαγωγική εταιρεία αυτοκινήτων δεν εκτελωνίζει οχήματα με την ελπίδα πως θα ισχύσει το μέτρο της απόσυρσης και το 2016 ώστε να καταβάλλουν χαμηλότερο Τέλος Ταξινόμησης…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.