Quantcast
Συνεργασία της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την COSCO για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας - enikonomia.gr
share

Συνεργασία της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την COSCO για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας

δημοσιεύτηκε:

Συνάντηση με την διοίκηση της εταιρείας COSCO στον Πειραιά, είχε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος με σκοπό να διερευνηθεί η δυνατότητα ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ COSCO και Περιφέρειας, για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο Νότιο Αιγαίο και στη χώρα συνολικά.

“Απαιτείται να εργαστούμε και εδώ με ρεαλιστικό σχέδιο, μεθοδικά και οργανωμένα και σήμερα, αν θέλουμε να δούμε αποτέλεσμα το 2018. Εμείς, σε ένα ακόμη θέμα που δεν έχουμε αποφασιστική αρμοδιότητα είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε. Μένει να αποδειχθεί αν όλοι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης και βεβαίως αν επιθυμούν την βοήθεια” ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Χατζημάρκος.

Η στρατηγική συνεργασία που επιδιώκει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου έχει στο επίκεντρό της τον σχεδιασμό της COSCO για το λιμάνι του Πειραιά, που θέτει στόχο την μετατροπή του στο μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου, σε κέντρο της μεσογειακής κρουαζιέρας και home port για τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου. ” Η χώρα έχει ανάγκη την αναβάθμιση του λιμανιού του Πειραιά. Η συζήτηση που κάναμε με την COSCO, αφορούσε πώς μπορούμε να συνδράμουμε κι εμείς στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας, ώστε να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, με δεδομένο ότι στο Νότιο Αιγαίο βρίσκονται ορισμένοι από τους κορυφαίους προορισμούς κρουαζιέρας διεθνώς, όπως η Ρόδος, η Σαντορίνη, η Μύκονος και πολλοί άλλοι ιδιαίτερα σημαντικοί προορισμοί ενώ δυνατότητες να μπουν στον χάρτη της παγκόσμιας κρουαζιέρας έχουν και άλλα νησιά μας. Δεν νοείται οποιοδήποτε σχέδιο για την κρουαζιέρα είτε της COSCO, είτε των πλοιοκτητριών εταιρειών, που δεν θα περιλαμβάνει αυτούς τους προορισμούς” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζημάρκος.

Τα πιθανά επίπεδα συνεργασίας που συζητήθηκαν στην διάρκεια της συνάντησης είναι τρία: οι δράσεις προβολής της Περιφέρειας και η εναρμόνισή τους με τα σχέδια δράσης της βιομηχανίας της κρουαζιέρας, ο σχεδιασμός νέων τουριστικών προϊόντων και αντίστοιχων προορισμών, ελκυστικών για τους επιβάτες της κρουαζιέρας, που θα απαντούν στη ζήτηση της αγοράς και η αξιοποίηση της προνομιακής σχέσης της COSCO με την τεράστια τουριστική αγορά της Κίνας.

Ο κ. Χατζημάρκος κατέληξε λέγοντας: “Η COSCO μπαίνει δυναμικά στην υλοποίηση των σχεδίων της για την αναβάθμιση του λιμανιού του Πειραιά και εμείς οφείλουμε να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς της πολιτείας και της αγοράς για την επίτευξη του κοινού στόχου της στήριξης του πολύ σημαντικού για τον τουρισμό και τα νησιά μας, του κλάδου της κρουαζιέρας, ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.