Quantcast
Attica Bank: Νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας - enikonomia.gr
share

Attica Bank: Νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας

δημοσιεύτηκε:

Νέα τριετή συλλογική σύμβαση εργασίας υπέγραψε η διοίκηση της Attica Bank με τον σύλλογο Εργαζομένων, με στόχο όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταθετών και πελατών της, την εξυγίανσή της και τη λειτουργία της με αμιγώς τραπεζικά κριτήρια, ώστε να καταστεί ισχυρότερη στην τραπεζική αγορά».

Ειδικότερα στα πλαίσια περιορισμού του λειτουργικού και μισθολογικού κόστους, οι κοινωνικοί εταίροι της τράπεζας υπέγραψαν στις 17 Φεβρουαρίου 2017 τη νέα ΕΣΣΕ τριετούς διάρκειας, με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2017 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά «ο στόχος εξορθολογισμού του μισθολογικού κόστους επιτυγχάνεται με μεσοσταθμικές μειώσεις της τάξης περίπου του 17% και δραστική απλοποίηση του υφιστάμενου μισθολογικού πλαισίου αμοιβών, με αποτέλεσμα η τράπεζα μισθολογικά να τοποθετείται πλέον στον μέσο όρο της τραπεζικής αγοράς. H επικείμενη έγκριση του προγράμματος αναδιάρθρωσής από την DG Comp, το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, η επιτυχής αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων της Attica Bank και η αναμενόμενη ολοκλήρωση της συναλλαγής με ξένο επενδυτή για την κεφαλαιακή ενίσχυσή της, αποτέλεσαν τα πρώτα καθοριστικά βήματα ανάταξης της Τράπεζας».

Και η ανακοίνωση καταλήγει «η υπογραφή της τριετούς σύμβασης με τον Σύλλογο Εργαζομένων έρχεται να επισφραγίσει το άριστο κλίμα μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων με κοινό στόχο την υγιή και ανοδική μελλοντική πορεία της τράπεζας».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.