Quantcast
«Κρητικά Χέρια»: Προώθηση επιλεγμένων προϊόντων κρητικής τέχνης - enikonomia.gr
share

«Κρητικά Χέρια»: Προώθηση επιλεγμένων προϊόντων κρητικής τέχνης

δημοσιεύτηκε:

Μοχλό ανάπτυξης και προώθησης των προϊόντων λαϊκής τέχνης που παράγονται αποκλειστικά από Κρητικούς, αναμένεται να αποτελέσει το brand name «ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ» (CRETAN HANDS). Συμφωνητικό παραχώρησης άδειας χρήσης του σήματος ενεκρίθη από το Επιμελητήριο Ρεθύμνου, από κοινού με το Επιμελητήριο Ηρακλείου, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη δημιουργία ενός ισχυρού ονόματος.

Στα «ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ» (CRETAN HANDS) θα συμμετέχουν όλες οι επιχειρήσεις και οι κάτοικοι της Κρήτης, με στόχο την ανάπτυξη της κρητικής παραγωγής, των τοπικών επιχειρήσεων και της κρητικής οικονομίας.

Σκοπός είναι η προώθηση των προϊόντων αυθεντικής κρητικής λαϊκής τέχνης, τα οποία κατασκευάζονται αποκλειστικά από Κρητικούς καλλιτέχνες και αποτελούν συνεχιστές της παράδοσης, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την κρητική οικονομία, μέσω της επιλογής αυθεντικών κρητικών προϊόντων με κοινή σήμανση και ενιαία ποιότητα.

Τα «ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ», το δίκτυο για τη διάδοση και ανάδειξη της κρητικής ποιότητας και παράδοσης θα προωθεί επιλεγμένα, αυθεντικά κρητικά προϊόντα, που θα βοηθήσουν στη θεσμοθέτηση ενός ισχυρού ονόματος. Για το σκοπό αυτό δημιουργείται μία διαδικασία ταυτοποίησης των κατασκευαζόμενων στην Κρήτη προϊόντων, εκτός του τομέα των τροφίμων και ποτών, που περιλαμβάνει έλεγχο, πιστοποίηση, διαχωρισμό, σήμανση και παράλληλα μία διαδικασία προώθησής τους στους επισκέπτες, στη βάση της ιδέας ότι είναι χειροποίητα και αυθεντικά.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.