Quantcast
Intralot: Aύξηση τζίρου αλλά και ζημιές το 2016 - enikonomia.gr
share

Intralot: Aύξηση τζίρου αλλά και ζημιές το 2016

δημοσιεύτηκε:

Αύξηση εσόδων και διεύρυνση των ζημιών εμφάνισε ο Όμιλος Intralot, κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2016.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 7,1% στα 1,323 δισ. ευρώ έναντι 1,235 δισ. ευρώ το 2015.

Αντίθετα, τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν σε ζημιές 71,7 εκατ. ευρώ έναντι 41,7 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Την ίδια ώρα, το μικτό κέρδος περιορίστηκε κατά 0,3% στα 233,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη EBITDA ενισχύθηκαν κατά 6,6% στα 175,8 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο δ’ τριμήνου, οι ζημιές διαμορφώθηκαν σε 38,4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Τα έσοδα από την πλευρά τους, αυξήθηκαν κατά 7,5% στα 366,1 εκατ. ευρώ από 340,5 εκατ. ευρώ το δ΄ τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά μεγέθη, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Αντώνιος Κεραστάρης, δήλωσε τα εξής: «Τα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα του 2016 όσον αφορά στα έσοδα και την κερδοφορία της εταιρείας αντικατοπτρίζουν τις σημαντικές μεταβολές που έλαβαν χώρα κατά τα τελευταία δύο χρόνια στις επιχειρησιακές δυνατότητες, τη διαχείριση έργων, τη διάρθρωση κόστους και τις επενδύσεις στο χαρτοφυλάκιο Προϊόντων και Υπηρεσιών της εταιρείας.

»Μια σειρά εταιρικών συναλλαγών (M&A) ενίσχυσαν σε μεγάλο βαθμό την δυναμική μας για επιχειρηματική ανάπτυξη μέσω ισχυρών τοπικών συνεργασιών και ενός διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου προϊόντων και λύσεων. Η περασμένη χρονιά χαρακτηρίστηκε από σημαντικότατες βελτιώσεις στη χρηματοοικονομική δομή της INTRALOT κατά τρόπο που εξασφαλίζει μελλοντικές εξοικονομήσεις και έναν σαφή ορίζοντα χρηματοδότησης μέχρι το 2021, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στην προοπτική της εταιρείας για δημιουργία αξίας στο μέλλον».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.