Quantcast
Enterprise Greece: 600 συναντήσεις 25 ελληνικών εταιρειών σε Βελιγράδι, Βουκουρέστι και Σόφια - enikonomia.gr
share

Enterprise Greece: 600 συναντήσεις 25 ελληνικών εταιρειών σε Βελιγράδι, Βουκουρέστι και Σόφια

δημοσιεύτηκε:

Εξακόσιες συναντήσεις 25 ελληνικών εταιρειών πραγματοποιήθηκαν στην επιχειρηματική αποστολή του Enterprise Greece, στον κλάδο τροφίμων και ποτών σε Βελιγράδι, Βουκουρέστι και Σόφια.

Η επιχειρηματική αποστολή, που πραγματοποιήθηκε 20 – 24 Νοεμβρίου 2017, οργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ (Enterprise Greece) σε συνεργασία με τα γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των κατά τόπους ελληνικών πρεσβειών. Η εν λόγω αποστολή αποτελεί συνέχεια των επιχειρηματικών συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη φέτος τον Μάιο.

Οι ελληνικές εταιρείες συναντήθηκαν στις τρεις πρωτεύουσες με περισσότερους από 150 αγοραστές, οι οποίοι εκπροσωπούσαν εισαγωγικές εταιρείες, ξενοδοχεία, αλυσίδες λιανικής πώλησης, δίκτυα διανομών και καταστήματα delicatessen. Τουλάχιστον 600 επιχειρηματικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν τις 5 αυτές ημέρες, θέτοντας τις βάσεις για μελλοντική σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Στο Βελιγράδι, στις 20 Νοεμβρίου, διεξήχθησαν οι επιχειρηματικές συναντήσεις, ενώ την επομένη, οι ελληνικές εταιρείες πραγματοποίησαν επισκέψεις σε επιλεγμένες εταιρείες ενδιαφέροντός τους.

Στο Βουκουρέστι, οι επιχειρηματικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στις 22 Νοεμβρίου, ενώ διοργανώθηκε και συνέδριο με τίτλο «Hellenic Forum on Agriculture, Food & Beverages and related channels of distribution». Το συνέδριο διοργάνωσε το Ελληνο-Ρουμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του Enterprise Greece, Χρήστος Στάικος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και η εξωστρέφεια ενισχύεται. Ήδη στο εννεάμηνο του 2017 έχουμε αύξηση τόσο στις εξαγωγές (21,11 δισ., αύξηση 13,5% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2016. Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ), όσο και στις Ξένες ‘Αμεσες Επενδύσεις (2,988 δισ., αύξηση 68,6 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2016. Πηγή: ΤτΕ). Από την πλευρά μας, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε ένα συνεκτικό και αντιπροσωπευτικό πρόγραμμα δράσεων για την περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η διοργάνωση της επιχειρηματικής αποστολής σε Βελιγράδι, Βουκουρέστι, Σόφια. Ειδικότερα, ο κλάδος τροφίμων και ποτών έχει σημαντική δυναμική και εντείνουμε τις ενέργειες μας για την προώθηση των εξαγωγών, καθώς εκτιμούμε ότι υπάρχουν σοβαρές προοπτικές ανάπτυξης».

Οι επιχειρηματικές συναντήσεις ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στη Σόφια. Εκεί, οι ελληνικές εταιρείες, εκτός από τις κατ’ ιδίαν προκαθορισμένες συναντήσεις που είχαν με τοπικές εταιρείες για διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας, ενημερώθηκαν για τον ανταγωνισμό, αλλά και τις συνθήκες της συγκεκριμένης αγοράς.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.