Quantcast
Τι συζήτησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Κλωστοϋφαντουργίας με την Αχτσιόγλου - enikonomia.gr
share

Τι συζήτησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Κλωστοϋφαντουργίας με την Αχτσιόγλου

δημοσιεύτηκε:

Για τα βασικά θέματα που αφορούν τον κλάδο της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας, ιδιαίτερα στον τομέα των εργασιακών σχέσεων, συζήτησαν η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και η διοίκηση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Κλωστοϋφαντουργίας (ΣΕΒΚ)  σε συνάντηση που είχαν σήμερα. 

Κατά τη συνάντηση, τόσο ο πρόεδρος του ΣΕΒΚ, Ελευθέριος Κούρταλης όσο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ευριπίδης Δοντάς, Αναστασία Βαρβαρέσου, Βασίλης Πολύχρονος και Ν. Κατράδης επέδωσαν στην υπουργό εμπεριστατωμένο υπόμνημα με τις θέσεις και προτάσεις τους για τα μέτρα και τις ενέργειες που θα βοηθήσουν στην επιβίωση των βιομηχανιών του κλάδου, ώστε να αποτελέσει εκ νέου  μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η συνάντηση έγινε σε κλίμα πολύ θετικό, εποικοδομητικό και με πνεύμα πλήρους κατανόησης από την υπουργό, των προβλημάτων και των θεμάτων που έθεσαν οι φορείς του κλάδου κλωστοϋφαντουργίας.

Στο υπόμνημα, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι η ελληνική κλωστοϋφαντουργία επί πολλές δεκαετίες ήταν η ατμομηχανή της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, από τους σημαντικότερους παραγωγικούς κλάδους στην παραγωγή εθνικού πλούτου, τους μεγαλύτερους μεταποιητικούς & εξαγωγικούς κλάδους της χώρας, αλλά και εργατοβόρους ,αφού απασχολούσε περίπου 200.000 χιλιάδες εργαζομένους.

Ακόμη και σήμερα, ο κλάδος απασχολεί 50-60 χιλ. εργαζόμενους και εξάγει το 70% της παραγωγής του, μολονότι έχει συρρικνωθεί σημαντικά, λόγω της συνεχιζόμενης ύφεσης της ελληνικής οικονομίας.

Tην τελευταία εικοσαετία, η απουσία στρατηγικού σχεδιασμού, από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, στη στήριξη του παραδοσιακού κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας, σε συνδυασμό με την αθρόα εισαγωγή κλωστοϋφαντουργικών ειδών από χώρες φθηνού εργατικού και ενεργειακού κόστους οδήγησε στο κλείσιμο μεγάλων παραδοσιακών εργοστασίων, αυξάνοντας την ανεργία, επισημαίνεται στο υπόμνημα του ΣΕΒΚ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.