Quantcast
Νέα πτώση στο μερίδιο της ΔΕΗ τον Απρίλιο – Έπεσε στο 82% - enikonomia.gr
share

Νέα πτώση στο μερίδιο της ΔΕΗ τον Απρίλιο – Έπεσε στο 82%

δημοσιεύτηκε:

Συνεχίζεται,η πτωτική πορεία των μεγεθών της ΔΕΗ στη λιανική ρεύματος, παρότι ο ρυθμός πτώσης δεν είναι τέτοιος που να αλλάζει την παγιωμένη πλέον πεποίθηση ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί με το μνημόνιο δεν πρόκειται να επιτευχθούν εάν δεν αλλάξει κάτι στην ίδια τη δομή της αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, τα ανεπίσημα στοιχεία δείχνουν τη ΔΕΗ στο τέλος Απριλίου να βρίσκεται στο 82%, όταν ένα μήνα πριν, στο τέλος Μαρτίου ήταν στο 82,8%. Έχασε δηλαδή κάτι λιγότερο από μία εκατοστιαία μονάδα.

Ας σημειωθεί ότι στο τέλος Φεβρουαρίου η ΔΕΗ είχε 84,08%, στο τέλος Ιανουαρίου είχε 84,90% και στο τέλος Δεκεμβρίου είχε 85,40%.

Το τωρινό ποσοστό της ΔΕΗ (εάν βεβαίως επιβεβαιωθούν τα ανεπίσημα στοιχεία) είναι το ιστορικά χαμηλότερο.

Για την… ιστορία πλέον, καθώς δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να επιτευχθεί, πράγμα που φαίνεται να έχει αποδεχθεί ακόμα και η τρόικα, αξίζει να αναφερθεί ότι η μνημονιακή δέσμευση είναι να έχει υποχωρήσει το μερίδιο της ΔΕΗ στο 62,24% στο τέλος του 2018 και να έχει πέσει κάτω από 50% στο τέλος του 2019.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, ο βασικός λόγος για την αργή μείωση των μεριδίων της ΔΕΗ σχετίζεται με την έκπτωση του 15% που έχει εισάγει από τον Ιούλιο του 2016 η δεσπόζουσα επιχείρηση για τους καλοπληρωτές πελάτες της. Με τον τρόπο αυτό η δεσπόζουσα επιχείρηση υφίσταται μεν ζημιές (που καταγράφονται στα αποτελέσματά της), αλλά έχει υψώσει τείχος στην ανάπτυξη των εναλλακτικών παρόχων.

Πηγή Πληροφοριών: energypress

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.