Quantcast
Το Χ.Α. υποδέχθηκε την CNL Capital - enikonomia.gr
share

Το Χ.Α. υποδέχθηκε την CNL Capital

δημοσιεύτηκε:

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σε ειδική τελετή, την CNL CAPITAL, με την ευκαιρία της εισαγωγής για διαπραγμάτευση των μετοχών της, στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου.

Το παραδοσιακό καμπανάκι για την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών χτύπησαν οι κ.κ. Παναγιώτης Λέκκας Πρόεδρος και Νικόλαος Χλωρός αντιπρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της CNL CAPITAL.

Ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου του ΧΑΑ, καλωσορίζοντας την εταιρεία στο Χρηματιστήριο μεταξύ άλλων σημείωσε: «Η εισαγωγή των μετοχών της CNL Capital στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου σηματοδοτεί, εκτός από την κλασική επιστέγαση μιας επιτυχούς ολοκλήρωσης δημόσιας εγγραφής, που είναι η πρώτη άλλωστε για την αγορά μας μετά από τέσσερα χρόνια και την πρώτη αξιοποίηση του θεσμού των Εταιρειών Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (ΕΚΕΣ).

Οι ΕΚΕΣ είναι ένα επενδυτικό εργαλείο σχεδιασμένο να γεφυρώνει τους επενδυτές με τις κεφαλαιακές ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων παρέχοντας διασπορά κινδύνου.

Ευχόμαστε στην CNL Capital, ακολουθώντας με συνέπεια και αποτελεσματικότητα την επενδυτική της πολιτική, να συμβάλει στην ανάδειξη αυτού του επενδυτικού εργαλείου. ‘Αλλωστε είναι χαρακτηριστικά ενδιαφέρον πως στο κέντρο της Ευρωπαϊκής πολιτικής τα τελευταία χρόνια είναι η αναζήτηση και ανάδειξη εργαλείων που μπορούν να μεταφέρουν αποτελεσματικά κεφάλαια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις αξιοποιώντας την κεφαλαιαγορά.

Ο κ. Χαράλαμπος Γκότσης, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, απέστειλε το παρακάτω μήνυμα: «Η εισαγωγή στην Κύρια Αγορά της CNL, Ανώνυμης Εταιρείας Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (ΕΚΕΣ), αποτελεί μια ακόμη ευχάριστη είδηση για την ελληνική κεφαλαιαγορά.

Η συμβολή γενικά των ΕΚΕΣ αλλά και της CNL ειδικότερα στην ανάπτυξη μικρών, δυναμικών επιχειρήσεων μέσω των κεφαλαίων που διαθέτει, είναι πολύ σημαντική κυρίως λόγω του πολλαπλασιαστικού αποτελέσματος που έχει η διάχυση κεφαλαίων σε πολλές επιχειρήσεις.

Αποτελεί τρόπον τινά ένα μοχλό αξιοποίησης των ομολογιακών εκδόσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγής αλλά και της απασχόλησης, που έχει ανάγκη η χώρα».

Ο κ. Παναγιώτης Λέκκας, πρόεδρος της CNL Capital κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης σημείωσε: «Ορόσημο για την περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία της CNL Capital αποτελεί η εισαγωγή των μετοχών της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ως πολυμετοχική εταιρεία από τη γέννησή μας, πιστεύουμε πως το Χρηματιστήριο αποτελεί το φυσικό μας χώρο και προσβλέπουμε στη συμβολή του στην επίτευξη των επιχειρηματικών μας στόχων.».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.