Quantcast
Άμεση επαναλειτουργία της Hellenic Steel ζητεί ο ΣΒΒΕ - Τι λέει για την εμπλοκή στην ιδιωτικοποίηση - enikonomia.gr
share

Άμεση επαναλειτουργία της Hellenic Steel ζητεί ο ΣΒΒΕ – Τι λέει για την εμπλοκή στην ιδιωτικοποίηση

δημοσιεύτηκε:

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) θεωρεί απαράδεκτη τη γραφειοκρατική εμπλοκή στην ιδιωτικοποίηση της Hellenic Steel, η οποία θέτει ευθέως σε κίνδυνο την υλοποίηση μιας ξένης άμεσης επένδυσης στη Βόρεια Ελλάδα.

Σε μια κρίσιμη περίοδο για την ανάπτυξη της χώρας, o ΣΒΒΕ ζητά από την Ελληνική Δικαιοσύνη να κατανοήσει ότι οι αιτιάσεις του ΕΦΚΑ είναι ανύπαρκτες, και καθυστερούν αναίτια την υλοποίηση μιας σημαντικής παραγωγικής επένδυσης στη χώρα.

Οπως αναφέρει, επειδή ακριβώς δεν υφίστανται εκκρεμείς οφειλές της εταιρείας, και άρα η διαδικασία ιδιωτικοποίησης μπορεί να προχωρήσει κανονικά, θεωρούμε ότι στις 28 Ιανουαρίου 2019, η απόφαση της Ελληνικής δικαιοσύνης θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Η θετική κατάληξη της απόφασης του δικαστηρίου, θα σηματοδοτήσει ουσιαστικά την έναρξη της παραγωγικής ανασυγκρότησης στη χώρα μας, με την επαναλειτουργία μιας εμβληματικής επένδυσης του παρελθόντος για τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα και τη χώρα.

Σε αντίθετη περίπτωση, κινδυνεύουν να απολεσθούν κεφάλαια άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, και να χαθούν περισσότερες από 300 θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν συντομότατα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Επιπρόσθετα, με την έναρξη λειτουργίας της Hellenic Steel, θα αναζωογονηθεί η σημαντική υπεργολαβική δραστηριότητα της εταιρείας, ενώ θα δημιουργηθούν σημαντικά οφέλη από την αύξηση της δραστηριότητας τόσο στις τοπικές μεταφορικές εταιρείες, όσο και στην ενίσχυση της κίνησης στο λιμένα της Θεσσαλονίκης.

Πιθανή αναβολή του δικαστηρίου, ή μη κατανόηση των πραγματικών γεγονότων από την Ελληνική δικαιοσύνη, θα σημαίνει αυτόματα απώλεια των θέσεων εργασίας και των επενδυτικών κεφαλαίων, τα οποία με βεβαιότητα θα κατευθυνθούν σε ανταγωνίστριες χώρες όπως η Ιταλία, όπου κι εκεί υπάρχουν αντίστοιχες εταιρείες προς ιδιωτικοποίηση, άρα ευκαιρίες για τοποθετήσεις κεφαλαίων από διεθνείς επενδυτές, καταλήγει ο ΣΒΒΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.