Quantcast
Σύμπραξη της ΔΕΗ με τη Volterra για την εκμετάλλευση αιολικών πάρκων - enikonomia.gr
share

Σύμπραξη της ΔΕΗ με τη Volterra για την εκμετάλλευση αιολικών πάρκων

δημοσιεύτηκε:

Στην κοινή ανάπτυξη και εκμετάλλευση αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 69,7 MW προχωρούν η ΔΕΗ (μέσω της ΔΕΗ-Ανανεώσιμες) και η Volterra, θυγατρική του ομίλου Avax.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ εξαγοράζει το 45% των μετοχών δύο εταιρειών της Volterra που έχουν στην κατοχή τους αντίστοιχα η μία δυο αιολικά πάρκα στην Αιτωλοακαρνανία ισχύος 16 MW που ήδη λειτουργούν και η άλλη δυο αιολικά πάρκα στη Βοιωτία το ένα ισχύος 42,9 MW και το άλλο 10,8 MW, των οποίων η κατασκευή πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα.

«Η σύμπραξη αυτή, με σημαντικά οφέλη για αμφότερες τις εταιρείες, δημιουργεί το κλίμα και τις συνθήκες και για άλλες παρόμοιες μελλοντικές συνεργασίες μεταξύ τους στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», τονίζει η ΔΕΗ.

Για το θέμα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Εμμ. Παναγιωτάκης δήλωσε:«Η συγκεκριμένη επιχειρηματική πρωτοβουλία της σύμπραξης της ΔΕΗ με την εταιρεία Volterra εντάσσεται στο στρατηγικό σχέδιο της επιχείρησης για ανάπτυξη των ΑΠΕ, και αποτελεί μια από τις μεθόδους που θα χρησιμοποιηθούν και θα αξιοποιηθούν για την επίτευξη του στόχου για 15πλασιασμό της διαθέσιμης ισχύος της ΔΕΗ σε ΑΠΕ μέχρι το 2030, και για διαθέσιμη ισχύ 600 MW μέχρι το 2022».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.