Quantcast
Υπερταμείο: Αναγκαία η εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ - enikonomia.gr
share

Υπερταμείο: Αναγκαία η εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ

δημοσιεύτηκε:

Εκ του νόμου και του καταστατικού της ΕΥΔΑΠ, η θητεία του υφιστάμενου διοικητικού συμβουλίου λήγει στις 28 Ιουνίου, και ως εκ τούτου πρέπει να οριστεί νέο διοικητικό συμβούλιο. Αυτό αναφέρεται από την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας («υπερταμείο»), με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που συνδέουν τον ορισμό του νέου διοικητικού συμβουλίου με τις εκλογές.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η ΕΥΔΑΠ είναι μία ανώνυμη εταιρεία, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και καθήκον των μετόχων είναι η εκλογή διοικητικού συμβουλίου κατά τη λήξη της θητείας του, προκειμένου να εξασφαλίζεται η αδιάλειπτη και απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρείας, αλλά και η εκπλήρωση των στρατηγικών στόχων της.

Σύμφωνα με το υπερταμείο, η ημερομηνία της τακτικής γενικής συνέλευσης της ΕΥΔΑΠ είναι η καταληκτική ημερομηνία έως την οποία πρέπει να έχει διοριστεί διοικητικό συμβούλιο και να έχει αναλάβει καθήκοντα, καθώς σε περίπτωση που δεν διοριστεί αυτό, η εταιρεία στερείται νόμιμης εκπροσώπησης.

Για τον διορισμό των νέων μελών στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, καταλήγει η ΕΕΣΥΠ στην ανακοίνωσή της, ακολουθήθηκε μία απόλυτα αξιοκρατική διαδικασία, όπως αυτές που ακολουθούνται από τις εισηγμένες μεγάλες επιχειρήσεις. Χρησιμοποιήθηκε η βάση δεδομένων βιογραφικών που έχουν κατατεθεί και αξιολογηθεί μέσω διαφόρων προσκλήσεων για εκδήλωση ενδιαφέροντος (RFIs) κατά τα τελευταία δύο χρόνια από την ίδρυση της ΕΕΣΥΠ, αλλά και μέσω έρευνας αγοράς και αξιολόγησης κατάλληλων υποψηφίων, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη εξειδικευμένων και εγνωσμένου κύρους συμβούλων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.