Quantcast
ΑΔΜΗΕ: Διαγωνισμός για είσοδο επενδυτών στην ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Αττικής - enikonomia.gr
share

ΑΔΜΗΕ: Διαγωνισμός για είσοδο επενδυτών στην ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Αττικής

δημοσιεύτηκε:

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προκήρυξη διαγωνισμού για την επιλογή στρατηγικού εταίρου που θα συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο της θυγατρικής του ΑΔΜΗΕ “Αριάδνη” η οποία αναπτύσσει την ηλεκτρική διασύνδεση ΚρήτηΑττική.
Όπως αναφέρει η ΡΑΕ σε ανακοίνωσή της, ολοκλήρωσε την αξιολόγηση της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του ΑΔΜΗΕ και της θυγατρικής “Αριάδνη” καθώς και το σχέδιο Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την είσοδο επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της δεύτερης και απέστειλε σχετικές παρατηρήσεις.
“Με τις κατευθύνσεις της ΡΑΕ διασφαλίζεται ότι ο τεχνικός σχεδιασμός της διασύνδεσης πραγματοποιείται αποκλειστικά από τον Διαχειριστή, ο οποίος επιπλέον διατηρεί την πλήρη εποπτεία και έλεγχο επί της κατασκευής του έργου μέχρι την τελική υλοποίησή του”, αναφέρει η Αρχή.

Κατά πληροφορίες προηγήθηκε η ενημέρωση και έγκριση της Κομισιόν ως προς τους όρους του διαγωνισμού ενώ είναι σε εξέλιξη η κατάρτιση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με τη ΡΑΕ “η υλοποίηση της Β’ Φάσης της Διασύνδεσης της Κρήτης προωθείται κατά τρόπο που ισόρροπα σταθμίζει και ικανοποιεί τον επιχειρησιακό προγραμματισμό του Διαχειριστή αλλά και το δημόσιο συμφέρον στην εύθετη ολοκλήρωση του έργου, υπό καθεστώς νομικής ασφάλειας και όρους που εγγυώνται την αποτελεσματική τήρηση των αρχών της ανεξαρτησίας, της αμεροληψίας και του ανταγωνισμού σε σχέση με την ανάπτυξη της καίριας αυτής υποδομής”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.