Quantcast
ΔΕΗ: Παρέμβαση εισαγγελέα για δημοσιεύματα σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου - enikonomia.gr
share

ΔΕΗ: Παρέμβαση εισαγγελέα για δημοσιεύματα σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

δημοσιεύτηκε:

Προκαταρκτική ΄έρευνα σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ ξεκινά με εντολή του Οικονομικού Εισαγγελέα, Χρήστου Μπαρδάκη.


Της Άννας Κανδύλη

Στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί αν επέχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως χειραγώγηση της μετοχής και κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης.
Την παρέμβαση του εισαγγελικού λειτουργού προκάλεσαν σχετικά δημοσιεύματα ενώ στη δικογραφία που άνοιξε θα συσχετιστεί και η αναφορά των 6 δικηγόρων της Αθήνας που κατατέθηκε αρχές της εβδομάδας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Με την εν λόγω αναφορά που στηρίζεται επίσης σε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με το επίμαχο θέμα, ζητείται να ερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα όπως της χειραγώγησης μετοχών εισηγμένων στο χρηματιστήριο, αλλά και της ενδεχόμενης διάπραξης του αδικήματος της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος.

Τα δημοσιεύματα που επισυνάπτουν στην αναφορά τους οι δικηγόροι κάνουν λόγο μεταξύ άλλων για «υποχώρηση της μετοχής της ΔΕΗ από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι την ημέρα της ανακοίνωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου χωρίς προφανή λόγο» και για «υποψίες που γίνονται σχεδόν βεβαιότητα για insider trading (εσωτερική πληροφόρηση)».


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.