Quantcast
Επιχειρηματική αποστολή στη Ζάμπια - enikonomia.gr
share

Επιχειρηματική αποστολή στη Ζάμπια

δημοσιεύτηκε:

Mε τη συμμετοχή 21 κορυφαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ολοκληρώθηκε επιχειρηματική αποστολή στη Ζάμπια, με σκοπό τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών για τα μέλη της.

Η αποστολή που διοργανώθηκε από το ΕλληνοΖαμπιανό Επιμελητήριο, πραγματοποιήθηκε στα μέσα Οκτώβρη 2015, και ήδη επί θύραις βρίσκονται οι πρώτες συμφωνίες, ενώ δόθηκαν υποσχέσεις για τη διενέργεια έργων και σε γειτονικές χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής.

Στα πλαίσια της, υπό τη σκέπη του ΕλληνοΖαμπιανού Επιμελητηρίου αποστολής, υλοποιήθηκε στην Λουσάκα το πρώτο HellenicZambian Business Forum στις 20/10/2015, με τη συμμετοχή του Zambian Development Agency (το ZDA είναι η Υπηρεσία υποδοχής επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης της Ζάμπιας).

Επισημαίνεται ότι στο Forum οι ελληνικές επιχειρήσεις ενημερώθηκαν για το φορολογικό και νομικό πλαίσιο που διέπει νέες επενδύσεις στη Ζάμπια, για τον σύστημα αδειοδότησης και λήψης άδειας παραμονής, καθώς και για τα κίνητρα που δίνονται σε επενδύσεις που ενδιαφέρουν τη χώρα.

Παράλληλα οι ελληνικές επιχειρήσεις ενημερώθηκαν για τις οικονομικές ζώνες που έχουν δημιουργηθεί ήδη στη Ζάμπια με ιδιαίτερα ελκυστικά κίνητρα, όπως φορολογική απαλλαγή για την πρώτη 5ετία, ειδικό καθεστώς σε εισαγωγές παραγωγικού εξοπλισμού, fast track για την έκδοση αδειοδοτήσεων, κ.λ.π.

Σημαντική επίσης είναι και η κυοφορούμενη συνεργασία της SK AEGIS με τοπική εταιρεία για διαχείριση και εκμετάλλευση απορριμμάτων. Ταυτόχρονα προχώρησαν σε επένδυση οι εταιρείες Eucalyptus Ltd και Easy 2 Find Ltd για συμβολαιακή καλλιέργεια ευκαλύπτου και μεταποιητική δραστηριότητα. Όπως διαπιστώθηκε οι τεχνικές εταιρείες που συμμετείχαν διείδαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ανάπτυξη του κατασκευαστικού κλάδου της Ζάμπια δεδομένης της συνεχούς ανάπτυξης της περιοχής.

Οι επιχειρηματικές συμφωνίες που προχώρησαν ήδη αφορούν τον κλάδο της ενέργειας και ειδικότερα την παραγωγή ρεύματος και την ανάπτυξη δικτύων ηλεκτροδότησης σε αστικές και μη αστικές περιοχές. Χαρακτηριστικό της δυναμικής της εκδήλωσης είναι το γεγονός ότι ο γαλλικός κολοσσός Vinci Energies, επέλεξε το ΕλληνοΖαμπιανό Επιμελητήριο ως μέσο για τη διείσδυση του στην αγορά της Ζάμπια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.