Ανακοίνωση για την εξέλιξη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου εξέδωσε ο ΑΔΜΗΕ. Τα βιβλία για τη διεθνή και για την εγχώρια προσφορά κλείνουν σήμερα στις 4μμ.
Η εισηγμένη αναφέρει πως πρόκειται για μεγάλη υπερκάλυψη και επισημαίνει ότι:
- Λαμβάνοντας υπόψη την ισχυρή ζήτηση που εκδηλώθηκε κατά τη διαδικασία βιβλίου προσφορών έως και τις 17 Ιουνίου 2026, προσφορές κάτω των €4,05 ανά Νέα Μετοχή πιθανότατα δεν θα ληφθούν υπόψη για τους σκοπούς της κατανομής.
- Όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, το στοχευόμενο μέγεθος της προσφοράς αναμένεται να ανέλθει σε 530.000.000 ευρώ.
- Οι εντολές που ελήφθησαν έως και τις 17 Ιουνίου 2026 αντιπροσωπεύουν ζήτηση πολλαπλάσια του αριθμού των Νέων Μετοχών που είναι διαθέσιμες στην ανωτέρω τιμή και για αυτό το μέγεθος προσφοράς.
Η Εταιρεία θα ενημερώσει δεόντως όλους τους επενδυτές για οποιαδήποτε ουσιώδη εξέλιξη σχετικά με τη διαδικασία της Συνδυασμένης Προσφοράς, καταλήγει η ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι η ανώτατη τιμή διάθεσης των νέων μετοχών έχει οριστεί στα 4,17 ευρώ.
- Οι μέτοχοι που κατείχαν μετοχές της εταιρείας κατά την ημερομηνία καταγραφής (record date) της 15ης Ιουνίου -δηλαδή όσοι είχαν μετοχές ΑΔΜΗΕ στο κλείσιμο της συνεδρίασης της περασμένης Πέμπτης- θα τύχουν προνομιακής μεταχείρισης στην κατανομή, ώστε να διατηρήσουν τουλάχιστον το ίδιο ποσοστό συμμετοχής στην εταιρεία μετά την ολοκλήρωση της συνδυασμένης προσφοράς και της αύξησης κεφαλαίου.
- Ο μηχανισμός προνομιακής κατανομής θα εφαρμοστεί αποκλειστικά στις μετοχές της ελληνικής δημόσιας προσφοράς.
- Σε περίπτωση που οι εγγραφές των επενδυτών με δικαίωμα προτεραιότητας στη δημόσια προσφορά υπερβούν τον αριθμό των νέων μετοχών που έχουν αρχικά κατανεμηθεί σε αυτήν, ο αριθμός των μετοχών που θα διατεθούν στη δημόσια προσφορά θα αυξηθεί αναλόγως, ενώ θα μειωθεί αντίστοιχα ο αριθμός των μετοχών που προορίζονται για τη διεθνή προσφορά, ώστε να ικανοποιηθούν πλήρως οι εγγραφές των επενδυτών αυτών στο πλαίσιο της προνομιακής κατανομής.
- Οι υφιστάμενοι μέτοχοι κατά την ημερομηνία καταγραφής που υπέβαλαν εγγραφές τόσο στη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα όσο και στη διεθνή προσφορά δεν θα δικαιούνται προνομιακή κατανομή.
- Η Capital World Investors, επενδυτικός βραχίονας της Capital Group, έχει δεσμευτεί να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ως cornerstone investor με ποσό 70 εκατ. ευρώ.
Ο καθορισμός της τελικής τιμής διάθεσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 18 ή 19 Ιουνίου, ενώ η έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών έχει προγραμματιστεί για τις 24 Ιουνίου
