Quantcast
Aegean Airlines: Στις 20 πιο «συνεπείς» εταιρείες παγκοσμίως - enikonomia.gr
share

Aegean Airlines: Στις 20 πιο «συνεπείς» εταιρείες παγκοσμίως

δημοσιεύτηκε:

Η Aegean βρέθηκε στην 20 θέση της κατάταξης παγκοσμίως μεταξύ των εταιρειών «κλασσικού» τύπου (όχι χαμηλού κόστους) ξεπερνώντας μεγαθήρια της διεθνούς αγοράς όπως η γερμανική Lufthansa, η γαλλική Air France, η βρετανική British Airways, η τουρκική Turkish Airlines αλλά και τους αμερικανικούς «δεινόσαυρους» Delta, United.

Σύμφωνα με την OAG η ελληνική αεροπορική εταιρεία πέτυχε το 2015 έγκαιρη άφιξη στο 86,20% των δρομολογίων της καταλαμβάνοντας την 20η θέση. Μαζί με την Alaska Airlines, μάλιστα, ήταν οι μόνες νέες «αφίξεις» στο κλαμπ των εταιρειών που πετούν προσέχοντας το… ρόλοι τους.

oag otp 150116 2

Στο απόλυτο «Τοπ 20» της παγκόσμιας αγοράς, σύμφωνα με την OAG, με βάση την ακρίβεια άφιξης των δρομολογίων τους, οι εταιρείες «κλασσικού» τύπου κυριαρχούν καταλαμβάνοντας τις 18 από τις 20 θέσεις.

Ο μέσος όρος έγκαιρων αφίξεων (OTP) των πτήσεων των 20 κορυφαίων εταιρειών του κόσμου έφθασε το 2015 στο 88,9% έναντι 88,8% το 2014.

Στην κορυφή της κατάταξης, για δεύτερη συνεχή χρονιά, βρέθηκε η airBaltic η οποία το 2015 πέτυχε κατέγραψε έγκαιρη άφιξη στο 94,4% των πτήσεών της (94,9% το 2014).

OAG ALL

Όλες οι εταιρείες του Τοπ 20 πέτυχαν ποσοστά έγκαιρης άφιξης πάνω από 86% στο σύνολο των πτήσεών τους ενώ τέσσερις από αυτές σημείωσαν επιδόσεις πάνω από 90%.

Το γεγονός ότι στην κορυφαία 20άδα συμπεριλαμβάνονται μόλις δύο εταιρείες χαμηλού κόστους (LCCs) αποδίδεται στο γεγονός ότι πραγματοποιούν περισσότερα δρομολόγια από τις εταιρείες «κλασσικού» τύπου με προφανείς επιπτώσεις στην ακρίβεια προγραμματισμού των πτήσεων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.