Quantcast
Aegean Airlines: Υπέβαλε αίτημα για άδεια αερομεταφορέα στην Κύπρο - enikonomia.gr
share

Aegean Airlines: Υπέβαλε αίτημα για άδεια αερομεταφορέα στην Κύπρο

δημοσιεύτηκε:

Αίτημα για την απόκτηση άδειας αερομεταφορέα που θα έχει ως βάση την Κύπρο υπέβαλε σύμφωνα με πληροφορίες η Aegean Airlines.

Η ελληνική αεροπορική εταιρία, η οποία είναι και ένας από τους μνηστήρες για την απόκτηση των Κυπριακών Αερογραμμών, επιθυμεί να καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί σε περίπτωση που ο εθνικός αερομεταφορέας της Κύπρου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αίτημα έχει ήδη υποβληθεί στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ η απάντηση εκτιμάται ότι θα είναι θετική.

Με βάση πάντως την νομοθεσία η Αegean θα πρέπει να μεταφέρει για ένα διάστημα ένα τουλάχιστον αεροσκάφος της μόνιμα στην Κύπρο, το οποίο θα υπαχθεί στη νέα εταιρεία. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των απαιτήσεων για έκδοση Πιστοποιητικού Αερομεταφορέα στην Κύπρο και την Ε.Ε. είναι ότι ο ίδιος ιδιοκτήτης δεν μπορεί να κατέχει δύο διαφορετικές άδειες στην ίδια χώρα και ως εκ τούτου το ερώτημα είναι πόσο η αίτηση αυτή επηρεάζει με οποιοδήποτε τρόπο το ενδιαφέρον της Aegean για τις Κυπριακές Αερογραμμές. Στο μεταξύ, δεύτερος ενδιαφερόμενος, που βρίσκεται ανάμεσα se αυτούς που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση των Κυπριακών Αερογραμμών έχει προχωρήσει στις σχετικές προετοιμασίες επίσης για υποβολή αίτησης για έκδοση Κυπριακού Πιστοποιητικού Πτητικών Επιχειρήσεων, δηλαδή δημιουργίας αεροπορικής εταιρείας με βάση την Κύπρο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.