Quantcast
Αυτός ήταν ο Γιώργος Μουστάκας - Πότε θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία - enikonomia.gr
share

Αυτός ήταν ο Γιώργος Μουστάκας – Πότε θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία

δημοσιεύτηκε:

Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Μουστάκας, ιδρυτής και πρόεδρος της ομώνυμης αλυσίδας καταστημάτων παιχνιδιών, η οποία ξεκίνησε ως μια μικρή βιοτεχνία με αντικείμενο την κατασκευή και εμπορία παιδικών παιχνιδιών.

Ο Γιώργος Μουστάκας έως τον Φεβρουάριο του 2011 ήταν πρόεδρος του ΣΕΒΠΠΑ (Σύνδεσμος Ελλήνων Βιοτεχνών Παιχνιδιών και Παιδικών Αμαξών), ο οποίος από το τέλος της δεκαετίας του ΄70 έως το 2011, είχε διατελέσει 18 χρόνια πρόεδρος και 6 χρόνια γραμματέας.

Υπήρξε πρωτοπόρος στην κατασκευή και εμπορία παιδικών παιχνιδιών στην Ελλάδα. Όσοι τον γνώρισαν λένε ότι καθημερινά προσπαθούσε να λειτουργεί σαν να ήταν παιδί προκειμένου να κατανοήσει τον ψυχισμό τους, τον κόσμο τους και τους κανόνες τους.

Απαρέγκλιτη αρχή και φιλοσοφία της επιχειρηματικής του διαδρομής ήταν το δίπτυχο “σεβασμός και υπευθυνότητα”. Η οικογένειά του με σκληρή δουλειά πάντοτε πόνταρε στην ποιότητα των προϊόντων του για να ξεχωρίσει.

Η μικρή βιοτεχνία που έγινε αλυσίδα

Τρεις γενιές έχουν εναλλαχθεί στο “τιμόνι” της ομώνυμης εταιρείας “Μουστάκας”, η οποία ξεκίνησε ως μια μικρή βιοτεχνία με αντικείμενο την κατασκευή και εμπορία παιδικών παιχνιδιών και εξελίχθηκε σε μια δυναμική αλυσίδα.

Tα «θεμέλια» τα έβαλε ο πατέρας του Γιώργου Μουστάκα, συνέχισε να «χτίζει» ο τελευταίος, «ταγμένος» πάντα στην ικανοποίηση των αναγκών των μικρών καταναλωτών, μια φιλοσοφία που πέρασε και στον γιο του Nίκο, ο οποίος επίσης βρίσκεται στην διοίκηση του ομίλου. Oικογενειακή υπόθεση τα παιχνιδάδικα «Mουστάκας», όπου η εμπειρία «συναντά» τις φρέσκες ιδέες, καθώς όπως τρέχει ο χρόνος, έτσι αλλάζει και η φιλοσοφία, η τεχνική και η τεχνολογία του παιχνιδιού.

Ο Γιώργος Mουστάκας, όπως υποστηρίζουν όσοι τον γνώρισαν, πάντα ήταν χαμηλών τόνων άνθρωπος που δεν του άρεσε να απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης με βαρύγδουπες δηλώσεις ή περιττές δημόσιες εμφανίσεις.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο 4 Ιανουαρίου στις 11:00, στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Κεφαλάρι (Κηφισιά), ενώ τα καταστήματα Μουστάκας θα παραμείνουν κλειστά από τις 09.00 έως τις 12.00 το Σάββατο 4 Ιανουαρίου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.