Quantcast
ΙΟΝ: Στα χέρια του Σπύρου Θεοδωρόπουλου η ιστορική σοκολατοβιομηχανία - Οι μοναδικές vintage διαφημίσεις της - enikonomia.gr
share

ΙΟΝ: Στα χέρια του Σπύρου Θεοδωρόπουλου η ιστορική σοκολατοβιομηχανία – Οι μοναδικές vintage διαφημίσεις της

δημοσιεύτηκε:

Κυρίαρχος στην ιστορική σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ κατέστη από την Πέμτπη ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, καθώς πλέον το ποσοστό του στην εταιρεία από 45% ανήλθε στο 60%. Πρόκειται για ένα από τα πλέον σημαντικά deal των τελευταίων ετών στον χώρο των τροφίμων.

Από το 1930 όποιος περνούσε από την οδό Πειραιώς στο Νέο Φάληρο μύριζε την πιο σοκολατένια ευωδία. ήμερα η επωνυμία ΙΟΝ κατάφερε να καθιερωθεί στο μυαλό όλων ως συνώνυμο της σοκολάτας.

Το πιο αναγνωρίσιμο κλαδί αμυγδαλιάς που μεγάλωσε γενιές και γενιές αλλάζει χέρια, με το 60% της γνωστής σοκολατοβιομηχανίας ΙΟΝ να περνάει στα χέρια του επιχειρηματία Σπύρου Θεοδωρόπουλου.

«Νιώθω ιδιαίτερη χαρά για την συμμετοχή μας στην εμβληματική σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ αλλά και παράλληλα ευθύνη προς τους παλαιούς μετόχους και τους καταναλωτές για την απρόσκοπτη ανάπτυξη της ΙΟΝ με γνώμονα την καινοτομία και τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων», δήλωσε ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

Απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ και ιδρυτής της επικερδούς εταιρίας Chipita. Από μικρός ήθελε να μπει στον επιχειρηματικό χώρο και σήμερα έχει καταφέρει να επεκταθεί σε τουλάχιστον 11 χώρες.

Έχει αποκτήσει δύο παιδιά από προηγούμενους γάμους και τον περασμένο Δεκέμβρη παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο την παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων Λίνα Δρούγκα.

ΙΟΝ

ΙΟΝ: Ιστορία 93 ετών

Η ιστορία της ξεκινάει τον Σεπτέμβριο του 1930. Μια παρέα φίλων ανοίγει ένα εργοστάσιο παραγωγής με όνειρο να γίνουν μια μέρα οι πιο γνωστοί σοκολατοποιοί.

Πρώτη λάνσαρε στην ελληνική αγορά τη σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα το 1947, η οποία μέχρι σήμερα είναι το πλέον αγαπητό είδος από την ευρεία γκάμα προϊόντων της.

Διαφημιστικά που παραμένουν χαραγμένα στις μνήμες μικρών και μεγάλων, αποτελούν κληρονομιά από την εποχή του 1960, όπως αυτές οι έντυπες διαφημίσεις που τότε ήταν μία ακόμη καινοτομία της εταιρείας.

Σήμερα, η ιστορική σοκολατοβιομηχανία θεωρείται μία από τις 50 μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις. Το 2020 η καθαρή θέση της ΙΟΝ διαμορφώθηκε στα 77,3 εκατ. ευρώ, οι συνολικές της υποχρεώσεις στα 65,6 εκατ. ευρώ, το ενεργητικό της στα 145,7 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη προ φόρων στα 11,7 εκατ. ευρώ.

Το ταξίδι της ιστορικής γαλακτοβιομηχανίας στο χρόνο συνεχίζεται με τους στόχους να παραμένουν υψηλοί και τους 930 υπαλλήλους της, να αισιοδοξούν για καλύτερες μέρες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.