Quantcast
Alpha Bank: Χρηματοδότηση 500 εκατ. ευρώ με τιτλοποίηση ναυτιλιακών δανείων - enikonomia.gr
share

Alpha Bank: Χρηματοδότηση 500 εκατ. ευρώ με τιτλοποίηση ναυτιλιακών δανείων

δημοσιεύτηκε:

 Η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε επιτυχώς τιτλοποίηση ναυτιλιακών δανείων ύψους άνω των 500 εκατ. ευρώ, η δόμηση και έκδοση της οποίας έγινε σε συνεργασία με τη Citi.

 

Τα βασικά σημεία της τιτλοποίησης είναι η χρηματοδότηση της τράπεζας με ποσό άνω των 500 εκατ. δολαρίων, χωρίς δικαίωμα αναγωγής, με 5ετή διάρκεια και ανταγωνιστικό επιτόκιο. Πρόκειται για την πρώτη ελληνική συναλλαγή τιτλοποίησης από το 2008 και μία από τις ελάχιστες συναλλαγές ναυτιλιακών δανείων σε διεθνές επίπεδο.

 

Η καινοτόμος αυτή συναλλαγή προσφέρει στην τράπεζα χρηματοδότηση σε δολάρια για έναν από τους βασικούς κλάδους δραστηριότητάς της, ενώ παράλληλα διαφοροποιεί τις πηγές άντλησης και ενδυναμώνει τη ρευστότητα του ομίλου.

 

O διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Δημήτριος Π. Μαντζούνης, δήλωσε: «Η επιτυχής ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής για σκοπούς αντλήσεως ρευστότητας, σε συνεργασία με έναν από τους καλύτερους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, υποδηλώνει την εμπιστοσύνη της αγοράς προς την Alpha Bank και το ναυτιλιακό πελατολόγιό της».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.