Quantcast
Αναβλήθηκε η εκδίκαση προσφυγών στο ΣτΕ για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ - enikonomia.gr
share

Αναβλήθηκε η εκδίκαση προσφυγών στο ΣτΕ για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

δημοσιεύτηκε:

Αναβολή λόγω της αποχής των δικηγόρων πήρε η εκδίκαση των προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατίας (ΣτΕ) για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να συζητηθούν σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκδίκαση των προσφυγών ορίστηκε για τις 16 Δεκεμβρίου 2014, πολύ νωρίτερα απ’ ότι αναμένονταν.

 

Επιδιώκουν ακύρωση…

Κατά της απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ έχουν προσφύγει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών της ΟΛΠ και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, οι οποίοι επιδιώκουν την ακύρωση όλη της διαδικασία προσβάλλοντας την ίδια την αρχική πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, με βασικό επιχείρημα ότι είναι αντισυνταγματική καθώς μέσα από την διαδικασία ιδιωτικοποίησης παραχωρείται σε ιδιώτες το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης της γης, των κτισμάτων και της υποδομής της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένα Πειραιά, δηλαδή κοινόχρηστων χώρων και κτηρίων.

Τα παραπάνω έρχονται λίγες ημέρες μετά την υπογραφή του Φιλικού Διακανισμού μεταξύ της διοίκησης του ΟΛΠ και της Cosco, ύστερα από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις που κράτησαν πάνω από δυο χρόνια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.