Quantcast
«Απογειώθηκαν» στα 81,9 εκατ. ευρώ τα κέρδη της Aegean Airlines - enikonomia.gr
share

«Απογειώθηκαν» στα 81,9 εκατ. ευρώ τα κέρδη της Aegean Airlines

δημοσιεύτηκε:

Στα 81,9 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 4% διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους της Aegean Airlines το εννεάμηνο του 2015.

Τα ενοποιημένα έσοδα ανήλθαν στα 792,2 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 8% σε σύγκριση με το 2014.

Η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 17% και ανήλθε σε 9,2 εκατ. επιβάτες, με την εταιρεία να συνεχίζει την αναπτυξιακή της δυναμική, προσθέτοντας συχνότητες και εγκαινιάζοντας νέους προορισμούς.

Στο τρίτο και σημαντικότερο τρίμηνο του έτους από πλευράς εποχικότητας της ζήτησης, παρά τις σημαντικές προκλήσεις από την πολιτική και οικονομική συγκυρία, η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει την επιβατική κίνηση εξωτερικού κατά 29%, τα συνολικά έσοδα κατά 12% και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους κατά 7% στα 67,2 εκ. ευρώ.

Κύριοι παράγοντες που συνέβαλαν στα θετικά αποτελέσματα της επιβατικής κίνησης υπήρξαν η δυναμική αξιοποίηση του δικτύου εξωτερικού και η ωρίμανση δρομολογίων, η ενίσχυση της συνδεσιμότητας του δικτύου και η αύξηση κατ’ επέκταση των τουριστικών αφίξεων στη χώρα και κυρίως στην Αθήνα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι και στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, τα οποία δεν παρουσίασαν αύξηση το 2015 σε συνολικές αεροπορικές αφίξεις εξωτερικού, η Aegean κατέγραψε αυξητικές τάσεις, εστιαζόμενη ιδιαίτερα στις 2 βάσεις της στο Ηράκλειο και στη Ρόδο όπου η αύξηση της κίνησης εξωτερικού ανήλθε σε 30%.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.