Quantcast
«Απογειώνεται η Aegean» - enikonomia.gr
share

«Απογειώνεται η Aegean»

δημοσιεύτηκε:

Ο νέος στόλος αεροσκαφών «απογειώνει» την Aegean

 

Σε ρυθμούς προ… κρίσης κινείται πλέον η Aegean Airlines μαζί με την Olympic Air, καθώς το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά που, μετά από τρία συνεχή χρόνια μείωσης της επιβατικής κίνησης, θα επιστρέψει στην επιβατική κίνηση που είχαν οι δύο αεροπορικές εταιρείες το 2010 ξεπερνώντας τα 10 εκατ. επιβάτες. Η περσινή κερδοφορία, όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της Aegean Ε. Βασιλάκης σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την υπουργό Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη στο Ηράκλειο της Κρήτης, οδήγησε τη διοίκηση της εταιρείας να αποφασίσει 250 νέες προσλήψεις μέχρι το καλοκαίρι του 2015, την αγορά έξι νέων αεροσκαφών και την αύξηση των διαθέσιμων θέσεων με 16 νέα δρομολόγια σε 10 νέες χώρες.

Συνολικά το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα δίκτυο 134 προορισμών, 100 εξωτερικού και 34 εσωτερικού σε 42 χώρες και την Ελλάδα, με 15.000.000 διαθέσιμες θέσεις (+2 εκατ. από το 2014). Πιο συγκεκριμένα, στο δίκτυο πτήσεων της Aegean για το 2015 προστίθενται 10 νέες χώρες (Ολλανδία, Μάλτα, Κουβέιτ, Φινλανδία, Σαουδική Αραβία, Εσθονία, Νορβηγία, Ιράν, Αρμενία, Κροατία) και 16 διεθνείς προορισμοί (Ελσίνκι, Τουλούζη, Ντοβίλ, Μετς, Νάπολη, Πίζα, Μάλτα, Άμστερνταμ, Κουβέιτ, Πάφος, Ριάντ, Ταλίν, Όσλο, Τεχεράνη, Ντουμπρόβνικ, Γερεβάν) ενώ αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των προορισμών και η συχνότητα των δρομολογίων σε χώρες πηγές τουρισμού όπως Γαλλία, Ιταλία Ελβετία, Αγγλία και Γερμανία. Παράλληλα αυξάνονται συχνότητες, χωρητικότητα και συνδέσεις σε νησιά, όπως η Νάξος, η Μήλος και η Πάρος, ενώ ξεκινά πτήσεις και προς Πρέβεζα. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται μέσα από έναν από τους νεότερους στόλους στην Ευρώπη, που αποτελείται πλέον από 56 αεροσκάφη, μετά την πρόσφατη επένδυση σε επιπλέον καινούργια Airbus A320ceos.

 

Η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι ο τουρισμός είναι η κινητήριος δύναμη για την ανάπτυξη της χώρας μας και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2015 θα είναι η έμφαση στον εκσυγχρονισμό των υποδομών, ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος, η αύξηση της κατά κεφαλήν δαπάνης, η ενίσχυση της απασχόλησης και η στήριξη της επιχειρηματικότητας. Χαρακτήρισε την Αegean «τον εθνικό μας αερομεταφορέα», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για εθνικό πρωταθλητή που ανεβαίνει συνεχώς. Τέλος ανέφερε ότι τα έσοδα από το τουρισμό, το 2013 έφτασαν στα 15 δισεκατομμύρια ευρώ και εκτιμάται ότι φέτος θα κινηθούν ακόμη υψηλότερα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.