Quantcast
Αποστολόπουλος: Ζητούμενο η επανεκκίνηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας - enikonomia.gr
share

Αποστολόπουλος: Ζητούμενο η επανεκκίνηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας

δημοσιεύτηκε:

Μια δυναμική επανεκκίνηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας αποτελεί το κλειδί για να «σπάσει» οριστικά ο φαύλος κύκλος και να εισέλθει η χώρα σε τροχιά ανάκαμψης, τονίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), Δρ. Βασίλη Γ. Αποστολόπουλος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΕΝΕ, το κράτος μπορεί και οφείλει να διευκολύνει την ανάκαμψη χωρίς επιπρόσθετη επιβάρυνση των δημοσίων οικονομικών. Απαιτείται μια «επανάσταση» του ορθολογισμού, της εφαρμογής των νόμων και της ταχείας απονομής δικαιοσύνης, απλουστεύσεις και «ελάφρυνση» της συχνά αντιπαραγωγικής γραφειοκρατίας μας, έξυπνα κίνητρα αλλά και άμεσες κυρώσεις για τους παραβάτες. Πρέπει το κράτος να μειώσει την παρουσία του εκεί που δεν χρειάζεται και να είναι πιο αποφασιστικό εκεί που οι παρεμβάσεις του είναι αναγκαίες.

Βασικό πάγιο αίτημα των Ελλήνων επιχειρηματιών, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΕΝΕ, είναι να υπάρξει σταθερότητα. «Η διαρκής αστάθεια, αβεβαιότητα και φορολογική μεταβλητότητα πλήττει “θανάσιμα” το επιχειρείν, πόσο μάλλον σε συνθήκες ύφεσης και αλλεπάλληλων κρίσεων. Πρέπει να δοθεί ένας ορίζοντας σταθερότητας με στοχευμένα κίνητρα σε όλο το φάσμα του επιχειρείν ώστε να αρχίσει μια παραγωγική ανασύνθεση της ελληνικής επιχειρηματικότητας» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΕΝΕ.

Ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος στη συνέντευξή του επισημαίνει ότι προϋπόθεση για να δρομολογηθεί η στροφή στην ανάπτυξη είναι να επιτευχθεί πολυεπίπεδη σταθερότητα (σταθερή πολιτική κατάσταση, συνέχεια στη διοίκηση και το κράτος, σταθερό φορολογικό πλαίσιο). Παράλληλα και συμπληρωματικά με την εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού νόμου, πρέπει να δοθούν άμεσα κίνητρα σε όλο το φάσμα της επιχειρηματικότητας και να διευκολυνθεί η πρόσβαση σε επενδυτικά κεφάλαια.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.