Quantcast
Αποχώρηση από την Ελλάδα μεθοδεύει η Pepsico - enikonomia.gr
share

Αποχώρηση από την Ελλάδα μεθοδεύει η Pepsico

δημοσιεύτηκε:

Tην έξοδο της απ’ την ελληνική αγορά μεθοδεύει η Pepsico και αναζητεί συμφωνίες franchise.
 Συγκεκριμένα σύμφωνα με την «Kαθημερινή» ψάχνει για εμφιαλωτή στην ελληνική βιομηχανία, στον οποίο θα παραχωρήσει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής και διάθεσης των σημάτων της, προκειμένου να απεμπλακεί από τη ζημιογόνο για τον όμιλο δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, οι συζητήσεις που έχουν γίνει με τουλάχιστον τρεις ελληνικές εταιρείες δεν έχουν μέχρι στιγμής καρποφορήσει, αφού οι τελευταίες φέρεται να ενδιαφέρονται για την εξαγορά κάποιων σημάτων με υψηλή εμπορευσιμότητα -κυρίως των σημάτων ΗΒΗ- και όχι για συνεργασία με την Pepsico τύπου franchising μέσω της οποίας θα υποχρεώνονται να πληρώνουν στον πολυεθνικό όμιλο μέρος των πωλήσεων ως δικαιώματα.

 Σύμφωνα με την εφημερίδα οι τρεις εταιρείες με τις οποίες έχει συζητήσει η Pepsico HBH είναι η “Βίκος”, η “ΕΨΑ” και η “Λουξ”.
 Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2013 η εταιρεία προχώρησε στο κλείσιμο του εργοστασίου εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι, με το ακίνητο να διατίθεται ακόμη προς πώληση. Προς πώλησης είναι και οι αποθήκες της εταιρείας στην περιοχή του Κορωπίου.

Πηγή: Καθημερινή

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.