Quantcast
Αρνητικό ρεκόρ 7ετίας σημειώνει η μετοχή της VW - enikonomia.gr
share

Αρνητικό ρεκόρ 7ετίας σημειώνει η μετοχή της VW

δημοσιεύτηκε:

Τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων επτά ετών καταγράφει η μετοχή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen AG, έπειτα από την παραδοχή της εταιρείας ότι υπήρχε λογισμικό όπου επέτρεπε πλήρη έλεγχο ρύπων μόνο όταν διενεργούνταν επίσημη δοκιμή στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με πρόστιμα δισεκατομμυρίων, ενώ κινδυνεύει και η θέση της ως η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Οι μετοχές της γερμανικής εταιρείας υποχωρούν έως και 22% σήμερα στα 126,40 ευρώ, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες σε ημερήσια βάση από τις 24 Οκτωβρίου του 2008 και οδηγώντας τις συνολικές απώλειες της μετοχής για το έτος στο 32%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Martin Winterkorn, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τις Αρχές και διενεργεί και τη δική της εξωτερική έρευνα σχετικά με την υπόθεση, ζητώντας «βαθύτατα συγγνώμη» για την απώλεια της εμπιστοσύνης των πελατών της σημειώνοντας πως η εταιρεία θα κάνει «ότι είναι απαραίτητο για να αντιστρέψει τη ζημιά που προκλήθηκε».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.