Quantcast
Αθηναϊκή Ριβιέρα : Νέα επένδυση και επιχειρηματικές συμφωνίες - enikonomia.gr
share

Αθηναϊκή Ριβιέρα : Νέα επένδυση και επιχειρηματικές συμφωνίες

δημοσιεύτηκε:

Μια ακόμη επένδυση έρχεται να προστεθεί στις επενδύσεις και τα μεγάλα έργα τουριστικής οικιστικής ανάπλασης, που είναι σε πλήρη εξέλιξη στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Η Henderson Park και η Hines ανακοίνωσαν  πρόσφατα την έναρξη της κατασκευής του Apollo Hills, ενός έργου οικιστικής ανάπτυξης ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ στη Βούλα.

Ταυτόχρονα συνεργάζονται με την Greece Sotheby’s International Realty για την πώληση των κατοικιών του νέου πολυτελούς οικιστικού συγκροτήματος στην ίδια περιοχή.

Η ανακοίνωση, όπως επισημάνθηκε,  σηματοδοτεί την πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια τέτοιου είδους αποκλειστική συνεργασία στην Ελλάδα, η οποία συνδυάζει το ισχυρό παγκόσμιο αποτύπωμα της Hines στην ανάπτυξη κατοικιών με τη σημαντική εμβέλεια της Greece Sotheby’s International Realty στις αντίστοιχες αγορές.

Όπως αναφέρουν οι συνεργαζόμενες εταιρείες, το Apollo Hills, σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Porphyrios Associates, αναμένεται να μεταμορφώσει ένα αστικό σημείο σε μια εκλεπτυσμένη οικιστική κοινότητα. Το συγκεκριμένο έργο, για τη δημιουργία του οποίου συνεργάστηκε και το ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο Diarchon, αναδεικνύει τη Βούλα ως ένα από τα πιο ελκυστικά προάστια της Αθηναϊκής Ριβιέρας, δημιουργώντας παράλληλα και ένα νέο σημείο αναφοράς για τη βιώσιμη οικιστική ανάπτυξη μέσω της πράσινης με πιστοποίηση BREEAM αρχιτεκτονικής του.

Με στόχο να προσφέρει στην τοπική κοινωνία, το Apollo Hills έχει παραχωρήσει περισσότερα από 11.000 τ.μ. για τη δημιουργία χώρων πρασίνου, αθλητικών εγκαταστάσεων και πάρκων στην περιοχή. Επιπλέον η κοινότητα δημιουργείται με απόλυτο σεβασμό στους υφιστάμενους πολεοδομικούς κανόνες και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Στρατηγικά τοποθετημένο, μόλις 16 χιλιόμετρα νότια του κέντρου της Αθήνας, στους νοτιοδυτικούς πρόποδες του Υμηττού, το Apollo Hills συνδυάζει την εύκολη πρόσβαση στην πόλη με την άμεση επαφή με τη φύση, θέτοντας ένα νέο πρότυπο για την ποιότητα ζωής στην Αθήνα.

Αθηναϊκή Ριβιέρα – Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ- Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα

Στην Αθηναϊκή Ριβιέρα που αποτελεί μια ακτογραμμή μήκους περίπου 70 χιλιόμετρων στο νοτιοανατολικό τμήμα του νομού Αττικής, που εκτείνεται από το λιμάνι του Πειραιά έως το ακρωτήριο του Σουνίου, εκτός από την μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στο Ελληνικό, που είναι σε πλήρη εξέλιξη από την LAMDA Development, σε πορεία υλοποίησης βρίσκονται σειρά οικιστικών και τουριστικών αναπλάσεων με επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που οδηγούν στην περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής και των Δήμων που περιλαμβάνουν.

Δημιουργούνται έτσι πολλές νέες θέσεις εργασίας τόσο κατά τη διάρκεια των έργων όσο και σε μόνιμη βάση, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τις τοπικές κοινωνίες και το επιχειρείν γενικότερα. Όπως επισημαίνουν εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων, μοναδικότητα της Αθηναϊκής Ριβιέρας πέρα της φυσικής ομορφιάς και του κλίματος έγκειται στο γεγονός ότι είναι προσβάσιμη σε μόλις 20 λεπτά από το κέντρο μιας μεγάλης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. Ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα της Αθηναϊκής Ριβιέρας, όπως έχουν επισημάνει σε δημόσιες τοποθετήσεις τους στελέχη της αγοράς ακινήτων θεωρούνται οι τιμές πώλησης που παρά το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν εξακολουθούν να υπολείπονται κατά πολύ σε σχέση με τις τιμές πώλησης ακινήτων στο εξωτερικο.

Οι δηλώσεις

Μεταξύ άλλων όπως ανακοινώθηκε, το συγκρότημα διαθέτει μία εξωτερική πισίνα, μια εξωτερική παιδική χαρά και μία εσωτερική πισίνα, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, σύγχρονες εγκαταστάσεις σπα και γυμναστηρίου και ιδιωτικούς κήπους καθώς και 24ωρες βοηθητικές υπηρεσίες και υπόγειος χώρος στάθμευσης

Ο Nick Weber, CEO της Henderson Park, αναφέρει ότι με το Apollo Hills στόχος είναι η δημιουργία μιας οικιστικής κοινότητας, η οποία θα αποτελέσει ένα νέο πρότυπο πολυτελούς και βιώσιμης ανάπτυξης στην Αθήνα.

Ο Πολ Γομόπουλος, Senior Managing Director και Επικεφαλής της Hines Greece, επισημαίνει ότι το Apollo Hills δεν είναι απλώς ένα συγκρότημα κατοικιών, αλλά μια απόδειξη του τι μπορεί να επιτύχει η Ελλάδα. Το Apollo Hills τοποθετεί την Αθήνα στον διεθνή χάρτη για τους απαιτητικούς αγοραστές κατοικιών. Το συγκεκριμένο οικιστικό συγκρότημα αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης της Hines στην Ελλάδα και της αφοσίωσης στα ποιοτικά έργα και στη διαχρονική αρχιτεκτονική.

Ο Σάββας Σαββαΐδης, President και CEO της Greece Sotheby’s International Realty ανέφερε ότι τo Apollo Hills είναι ένα εμβληματικό οικιστικό συγκρότημα, σχεδιασμένο για να καλύψει τις υψηλές απαιτήσεις και προσδοκίες του ελληνικού και διεθνούς αγοραστικού κοινού, ενώ επισήμανε ότι καταγράφεται ήδη σημαντικός αριθμός προκρατήσεων οι οποίες αναμένεται να ενταθούν με την επίσημη έναρξη των πωλήσεων

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.