Quantcast
Αύξηση 6,1% παρουσίασε η λειτουργική κερδοφορία της Lamda Development - enikonomia.gr
share

Αύξηση 6,1% παρουσίασε η λειτουργική κερδοφορία της Lamda Development

δημοσιεύτηκε:

Αύξηση 6,1% παρουσίασε το 2015 η λειτουργική κερδοφορία της Lamda Development. Τα συνολικά ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) του ομίλου προ αποτιμήσεων ανήλθαν σε 30 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 7,1% σε σχέση με το 2014.

Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση 4,2% σε σύγκριση με το 2014 παρά την εφαρμογή των capital controls ενώ η συνολική επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων κατά την ίδια χρονική περίοδο παρέμεινε αμετάβλητη. Η μέση πληρότητα των εμπορικών μας κέντρων ξεπερνά το 98% ενώ εξακολουθεί να παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον για μισθώσεις.

Η λειτουργική κερδοφορία του “The Mall Athens” ανήλθε στα €24,6 εκατ. σημειώνοντας άνοδο κατά 2,9%. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τζίρος των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση κατά 4,0% ενώ ο αριθμός των επισκεπτών παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος. Η λειτουργική κερδοφορία του “Mediterranean Cosmos” στη Θεσσαλονίκη ανήλθε σε €13,6 εκατ., παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο κατά 7,9%. Ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε σημαντική άνοδο κατά 4,3%. Επίσης, σημειώθηκε και οριακή αύξηση του αριθμού των επισκεπτών κατά 1,0%, ενώ βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους μίσθωσης. Σε ότι αφορά το Golden Hall, η ετήσια λειτουργική του κερδοφορία ανήλθε σε €13,9 εκατ., παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση κατά 7,8%. Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων και ο αριθμός των επισκεπτών κινήθηκαν ανοδικά κατά 4,3% και 1,1% αντίστοιχα. Όλα τα ανωτέρω μεγέθη επιβεβαιώνουν την ηγέτιδα θέση των εμπορικών μας κέντρων στο χώρο του λιανεμπορίου αλλά και την ανθεκτικότητά τους στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.

Τα κτίρια γραφείων συνεισέφεραν στην ετήσια λειτουργική κερδοφορία του Ομίλου κατά €1,7 εκατ. όσο ακριβώς και το 2014.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.