Quantcast
Barilla: Σε ελληνικά χέρια η προεδρία της UN.A.F.P.A. - enikonomia.gr
share

Barilla: Σε ελληνικά χέρια η προεδρία της UN.A.F.P.A.

δημοσιεύτηκε:

Ο Γιώργος Σπηλιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Barilla Ελλάς, εξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Ζυμαρικών (UN.A.F.P.A.).

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Παραγωγών Ζυμαρικών ιδρύθηκε το 1960 από τις εθνικές ενώσεις παραγωγών ζυμαρικών της Ευρώπης με σκοπό να λειτουργήσει ως συμβουλευτικός εταίρος των αρμοδίων αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να συνεισφέρει στην ανάδειξη της συμβολής του κλάδου στην πανευρωπαϊκή αγορά εργασίας και να διευρύνει τη συνεργασία μεταξύ των χωρών-μελών του για την έρευνα και την ανάπτυξη.

Η UN.A.F.P.A αριθμεί σήμερα 12 μέλη που εκτός από την Ελλάδα περιλαμβάνουν την Αγγλία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, τη Γερμανία, την Γαλλία, την Ελβετία, την Ισπανία, τη Σουηδία, την Τσεχία, το Βέλγιο  και την Πορτογαλία.

Στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Παραγωγών Ζυμαρικών αντιπροσωπεύονται δια των εθνικών τους ενώσεων 173 εταιρείες παραγωγής ζυμαρικών, που παράγουν 4600000 τόνους προϊόντος το χρόνο και απασχολούν περισσότερους από11000 εργαζόμενους.

Ο Γιώργος Σπηλιόπουλος, ο οποίος εκτελούσε χρέη Αντιπροέδρου της UN.A.F.P.A  τα δύο τελευταία χρόνια, ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη της Ομοσπονδίας και παραλαμβάνει τα ηνία της Προεδρίας της UN.A.F.P.A  από τον εκπρόσωπο της Αγγλίας Karl Jermyn.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.