Quantcast
Coca Cola Co: Κατάργηση 1.000 έως 2.000 θέσεων εργασίας διεθνώς - enikonomia.gr
share

Coca Cola Co: Κατάργηση 1.000 έως 2.000 θέσεων εργασίας διεθνώς

δημοσιεύτηκε:

Η Coca-Cola Co σχεδιάζει να περικόψει από 1.000 έως 2.000 θέσεις εργασίας διεθνώς τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, το οποίο επικαλείται πηγές που έχουν γνώση του θέματος.

Οι απολύσεις αυτές εντάσσονται στο πρόγραμμα της πολυεθνικής εταιρείας για τη μείωση του λειτουργικού της κόστους κατά 3 δισ. δολάρια,  το οποίο ανακοίνωσε τον Οκτώβριο, μετά την πτώση κερδών κατά 14% που σημείωσε το τρίτο τρίμηνο.

Οι ειδοποιήσεις για τις απολύσεις θα σταλούν στους εργαζομένους της εταιρείας στη Βόρεια Αμερική στις 8 Ιανουαρίου και στους εργαζομένους της στον υπόλοιπο κόσμο στις 15η Ιανουαρίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι συνέπειες θα είναι σημαντικές, ιδίως για τους εργαζομένους της εταιρείας στα κεντρικά της γραφεία στην Ατλάντα αλλά και τα κεντρικά της γραφεία σε διάφορες περιοχές του κόσμου, καθώς πάνω από το 10% του προσωπικού κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του, αναφέρει το δημοσίευμα.

Τα εργοστάσια εμφιάλωσης και τα κέντρα διανομής της εταιρείας, στα οποία απασχολείται πάνω από το 85% των 130.000 και πλέον υπαλλήλων της εταιρείας, βρίσκονται εκτός του σχεδίου για απολύσεις προς το παρόν, επισημαίνει η εφημερίδα.

Η πολυεθνική θα επιβάλλει και άλλα μέτρα περιστολής δαπανών, ζητώντας για παράδειγμα από ανώτερα στελέχη τους να παίρνουν ταξί αντί να χρησιμοποιούν λιμουζίνες και ακυρώνοντας το πάρτι που θα παρέθετε τα Χριστούγεννα για τους αναλυτές της Walll Street.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.