Quantcast
ΔΕΔΔΗΕ: Σε λειτουργία το νέο Κέντρο Διανομής Αμπελοκήπων - enikonomia.gr
share

ΔΕΔΔΗΕ: Σε λειτουργία το νέο Κέντρο Διανομής Αμπελοκήπων

δημοσιεύτηκε:

Την θέση σε λειτουργία του νέου Κέντρου Διανομής Αμπελοκήπων ανακοίνωσε ο Διαχειριστής του Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), επισημαίνοντας ότι το έργο εξασφαλίζει την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της πρωτεύουσας για τις επόμενες τουλάχιστον δύο δεκαετίες.

Στα Κέντρα Διανομής εγκαθίσταται εξοπλισμός που υποβιβάζει την υψηλή τάση σε μέση τάση, η οποία εν συνεχεία διανέμεται στις πόλεις με αμιγώς υπόγεια Δίκτυα. «Με συνολική επένδυση, η οποία ανέρχεται στα 25 εκατ. ευρώ, το νέο Κέντρο Διανομής και οι αντίστοιχες υπόγειες γραμμές υψηλής τάσης που έχουν διασυνδεθεί με αυτό, διασφαλίζουν με τον πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο, την επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας και την αξιοπιστία τροφοδότησης των καταναλωτών του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας», αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ. «Παράλληλα, ενισχύεται η ευστάθεια του Συστήματος υψηλής τάσης της Αττικής, ενώ πλέον μπορεί με ευχέρεια να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων του ηλεκτρικού δικτύου, με την κατάργηση παλιών υποσταθμών και την κατασκευή νέων, σύγχρονων, με πολλαπλά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για τους καταναλωτές».

Στα οφέλη περιλαμβάνεται ακόμη ο περιορισμός των απωλειών δικτύου, με αποτέλεσμα τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και του ενεργειακού κόστους.

Ο ΔΕΔΔΗΕ σημειώνει τέλος ότι υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα άνω του 1,2 δισ. ευρώ σε πενταετή βάση, το οποίο περιλαμβάνει σειρά κρίσιμων στρατηγικών έργων για τον εκσυγχρονισμό του Ηλεκτρικού Συστήματος της χώρας μας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.