Quantcast
ΔΕΗ: Παράταση για τα χαμηλά τιμολόγια στη βιομηχανία - enikonomia.gr
share

ΔΕΗ: Παράταση για τα χαμηλά τιμολόγια στη βιομηχανία

δημοσιεύτηκε:

Παράταση στα εκπτωτικά τιμολόγια της βιομηχανίας ενέκρινε η Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ, ενώ ταυτόχρονα έδωσε περιθώριο ως τα τέλη του έτους σε «Αλουμίνιον της Ελλάδος» και ΛΑΡΚΟ να υπογράψουν σύμβαση με την Επιχείρηση.

Αυτές είναι οι βασικές αποφάσεις που έλαβε σήμερα η Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ, κατόπιν εισήγησης του μεγαλομετόχου της, δηλ. του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία τα μειωμένα κατά 20-30% τιμολόγια προς τη βιομηχανία θα συνεχίσουν να ισχύουν μέχρι να εξετασθούν νέα στοιχεία γύρω από τις επιπτώσεις των μέτρων της διακοψιμότητας και της αντιστάθμισης ρύπων, και να ληφθούν νέες αποφάσεις από την επόμενη ΓΣ της Επιχείρησης, χωρίς να προσδιορισθεί πότε αυτή θα συγκληθεί.

Όσο για τις δύο μεγάλες βιομηχανίες, «Αλουμίνιον της Ελλάδος» και ΛΑΡΚΟ, ο βασικός μέτοχος εισηγήθηκε να τους δοθεί περιθώριο μέχρι τις 31/12/2014 προκειμένου να υπογράψουν σύμβαση με τη ΔΕΗ, διαφορετικά η Επιχείρηση δικαιούται να ζητήσει από το Διαχειριστή να κινήσει διαδικασίες διακοπής ρευματοδότησης.

Ειδικότερα, μετά από πρόταση του εκπροσώπου του δημοσίου, αποφασίστηκε -για τους πελάτες υψηλής τασης που έχουν αποδεχθεί και υπογράψει τα τιμολόγια που αποφασίστηκαν το Φεβρουάριο του 2014- να παρασχεθούν διευκρινίσεις από τη ΔΕΗ για την επίπτωση που θα έχουν οι αλλαγές στην αγορά ηλεκτρισμού και ειδικότερα οι αλλαγες στις ΝΟΜΕ, τα ΑΔΙ, τη διακοψιμότητα και την αντιστάθμιση κόστους ρύπων. Μέχρι να παρασχεθούν οι διευκρινίσεις αυτές και να συγκληθεί νέα γενική συνέλευση, τα τιμολόγια της υψηλής τάσης θα ισχύουν κανονικά.

Στα υπόλοιπα θέματα της Ημερήσια Διάταξης, η γενική συνέλευση έδωσε το “πράσινο φως” για φορολόγηση αφορολόγητων αποθεματικών με συντελεστή 19% λόγω αλλαγής νομοθεσίας.

Επίσης επικύρωσε την εκλογή και Ιδιότητα νέου Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.