Quantcast
ΔΕΗ: Αποφασίζει για τις εταιρείες που θα περάσουν στη β΄φάση του διαγωνισμού για τον ΑΔΜΗΕ - enikonomia.gr
share

ΔΕΗ: Αποφασίζει για τις εταιρείες που θα περάσουν στη β΄φάση του διαγωνισμού για τον ΑΔΜΗΕ

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα αποφασίζει το ΔΣ της ΔΕΗ για την επιλογή των υποψήφιων «μνηστήρων» που θα συνεχίσουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την παραχώρηση του 24% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην επόμενη φάση του διαγωνισμού θα περάσουν η ιταλική Terna, η γαλλική RTE (θυγατρική της EDF) και η κινεζική State Grid Corporation of China. Η έτερη κινεζική ενδιαφερόμενη εταιρεία, η China Southern Power Grid, εκτιμάται ότι δεν θα συνεχίσει στην κούρσα για τον ΑΔΜΗΕ, καθώς υφίστανται κωλύματα θεσμικού χαρακτήρα (δεν συμμετέχει σε ευρωπαίο διαχειριστή συστήματος μεταφοράς ηλεκτρισμού, μέλος του ENTSO-E).

Αφού επιλεχθούν όσοι συνεχίσουν στον διαγωνισμό, η ΔΕΗ θα απευθύνει πρόσκληση για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών. Οι ενδιαφερόμενοι θα αποκτήσουν πρόσβαση στο virtual data room, στα στοιχεία για τα χρηματοοικονομικά μεγέθη του ΑΔΜΗΕ, ενώ θα λάβουν επίσης τα σχέδια της συμφωνίας αγοραπωλησίας και της συμφωνίας μετοχών.

Η επιλογή του προτιμητέου επενδυτή πρέπει να ολοκληρωθεί ως τις 31 Οκτωβρίου και η συναλλαγή ως τις 28 Φεβρουαρίου 2017.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.