Quantcast
Δημιουργικός διαγωνισμός με θέμα την προσφυγική κρίση - enikonomia.gr
share

Δημιουργικός διαγωνισμός με θέμα την προσφυγική κρίση

δημοσιεύτηκε:

Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων; Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις πολλαπλές δεξιότητες που έχουν; Στα παραπάνω ερωτήματα επιχειρούν να απαντήσουν δέκα ομάδες, οι οποίες συμμετέχουν σε ένα δημιουργικό μαραθώνιο για το προσφυγικό ζήτημα και τις προκλήσεις που αυτό θέτει.

Πρόκειται για τη διοργάνωση «Hack the Camp», στο πλαίσιο της οποίας δέκα ομάδες, που προκρίθηκαν με βάση την ολοκληρωμένη πρότασή τους, σκέφτονται και δοκιμάζουν καινοτόμες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ζωής των προσφύγων. Η τελική εκδήλωση της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί από αύριο μέχρι την Κυριακή στο «Impact Hub Athens» και θα κορυφωθεί την Κυριακή με τη βράβευση τριών από τις προτάσεις αυτές.

Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι Ασέφ Φαρτζάμ, πολιτισμικός διαμεσολαβητής στους «Γιατρούς του Κόσμου», Δημήτρης Κοκκινάκης, συνιδρυτής του «Impact Hub Athens», Τίμος Πλατσάς από το γραφείο δημοσίων σχέσεων της Microsoft, Παναγιώτης Τσανάκας, καθηγητής στο ΕΜΠ, Έφη Τσιότσιου, διευθύντρια του Ιδρύματος Ωνάση, και Ναντίνα Χριστοπούλου, συνδημιουργός του Δικτύου Μεταναστριών «Μέλισσα». Η κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει τις ομάδες με βάση κριτήρια, όπως η καινοτομία, η βιωσιμότητα, η δυνατότητα αναπαραγωγής της ιδέας και η αποτελεσματική ανταπόκριση στις προκλήσεις που τέθηκαν.

Όσες προτάσεις βραβευτούν θα λάβουν έπαθλα αξίας 10.000 δολαρίων, 6.000 δολαρίων και 4.000 δολαρίων, αντίστοιχα. Επιπλέον θα λάβουν υπηρεσίες συμβουλευτικής για τέσσερις μήνες από το «Impact Hub Athens», ενώ θα έχουν και τη δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα BizSpark της Microsoft, που παρέχει πρόσβαση σε καινοτόμα εργαλεία ανάπτυξης λογισμικού.

Το «Hack The Camp» διοργανώνεται από το «Impact Hub Athens», τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα με τη συνεργασία δύο διεθνών οργανισμών με μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση αντίστοιχων διαγωνισμών: τους «Creative Associates» από την Αμερική και το «International Alert» από τη Μεγάλη Βρετανία.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.