Quantcast
Διπλή διάκριση για το λιμάνι του Ηρακλείου - enikonomia.gr
share

Διπλή διάκριση για το λιμάνι του Ηρακλείου

δημοσιεύτηκε:

Σημαντική διάκριση έλαβε πρόσφατα η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου στην τελετή απονομής βραβείων «Greek Exports Awards 2015» και στη τελετή απονομή βραβείων «Bravo Sustainability Awards 2015», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου τιμήθηκε με το «βραβείο Gold» στην κατηγορία «Top Export Assistance Company» στην τελετή απονομής βραβείων «Greek Exports Awards 2015» τα οποία  διοργάνωσε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.Η. Α.Ε. Ιωάννης Μπρας ανέφερε ότι:«Στο πλαίσιο της δυναμικής που αναπτύσσει ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου,  αλλά και της εξωστρέφειάς μας, βασική επιδίωξη αποτελεί να μετατρέψουμε το λιμάνι του Ηρακλείου – που αποτελεί ήδη μια σημαντική οικονομική πύλη της χώρας και, ίσως, την σημαντικότερη της Κρήτης – σε ένα σημαντικό κόμβο για τις θαλάσσιες μεταφορές και τον τουρισμό σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. Αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή, ότι η εξωστρέφεια, οι αμοιβαίες επωφελείς διεθνείς συνεργασίες, η δραστηριοποίηση και επέκταση στο εξωτερικό, συνιστούν στην παρούσα κρίσιμη περίοδο μια ουσιαστική διέξοδο για επιχειρησιακή ανάπτυξη. Επιδίωξη του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου στην κατεύθυνση αυτή είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και αποτελεσματική στήριξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και των εξαγωγικών επιχειρήσεων του τόπου, συνεισφέροντας έμπρακτα στις προσπάθειές τους, αποτελώντας τον αξιόπιστο συνεργάτη τους που συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη τους, η προβολή και αναγνωρισιμότητα του προορισμού, η ανάπτυξη και υλοποίηση  καινοτόμων δράσεων και πρωτοβουλιών που χαρακτηρίζονται από υψηλά πρότυπα βιωσιμότητας και αειφορίας, υλοποιώντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διασύνδεση του αγροτικού τομέα του τόπου μας με τον πολιτισμό και τον τουρισμό, με απώτερο στόχο το μεγαλύτερο μέρος από τα οικονομικά οφέλη να διαχέονται στην τοπική οικονομία».

Ακόμη ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. έλαβε το τιμητικό Βραβείο «Μικρής Επιχείρησης για την συνολική του παρουσία 2015» στη τελετή απονομή βραβείων «Bravo Sustainability Awards  2015» που διοργάνωσε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Δίκτυο των Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών, QualityNet Foundation. Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Sustainable Greece 2020».

Πιο αναλυτικά ο Ο.Λ.Η. Α.Ε  διακρίθηκε για τις πρακτικές της στις παρακάτω κατηγορίες: «Νέες υπηρεσίες homeport, καινοτομία στην ενημέρωση των επισκεπτών & την προώθηση της τοπικής οικονομίας» και  «Λιμάνι Ηρακλείου – Πρωτοβουλίες επιμήκυνσης τουριστικής περιόδου».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.