Quantcast
Εθνική Πανγαία: Την απορρόφηση της ΚΑΡΕΛΑ αποφάσισε το ΔΣ - enikonomia.gr
share

Εθνική Πανγαία: Την απορρόφηση της ΚΑΡΕΛΑ αποφάσισε το ΔΣ

δημοσιεύτηκε:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Εθνική Πανγαία κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την έναρξη προπαρασκευαστικών ενεργειών για τη συγχώνευση δι’ απορρόφησης από αυτήν της εταιρείας με την επωνυμία «ΚΑΡΕΛΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ» (η προς Απορρόφηση Εταιρεία).

Η Εθνική Πανγαία κατέχει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της προς Απορρόφηση Εταιρείας.

Η σχεδιαζόμενη συγχώνευση έχει προταθεί να πραγματοποιηθεί με ενοποίηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των ως άνω αναφερόμενων εταιρειών, με συνδυασμένη εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 68 επ., και ιδίως 78, παρ. 2 του κ.ν. 2190/1920 και του ν. 2166/1993, όπως ισχύουν.

Η 31.12.2015 έχει οριστεί ως ημερομηνία μετασχηματισμού, ενώ η ελεγκτική εταιρεία Price WaterHouse Coopers θα πραγματοποιήσει τον έλεγχο του ισολογισμού μετασχηματισμού της προς Απορρόφηση Εταιρείας. Εκτιμάται ότι η σχεδιαζόμενη συγχώνευση θα έχει ολοκληρωθεί εντός 4 μηνών.

Η ολοκλήρωσή της σε κάθε περίπτωση εξαρτάται από τη λήψη εταιρικών αποφάσεων που θα οριστικοποιήσουν τη διαδικασία και θα εγκρίνουν τη συγχώνευση καθώς και από την έγκριση της Συγχώνευσης από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.