Quantcast
ΕΑΕΕ: Στα 3,8 δισ. ευρώ η παραγωγή ασφαλίστρων το 2014 - enikonomia.gr
share

ΕΑΕΕ: Στα 3,8 δισ. ευρώ η παραγωγή ασφαλίστρων το 2014

δημοσιεύτηκε:

Επιβραδύνεται η  πτωτική  πορεία  των τελευταίων χρόνων εμφανίζει στην ασφαλιστική αγορά το 2014, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, όπου συμμετείχαν 59 ασφαλιστικές επιχειρήσεις-μέλη της που αντιπροσωπεύουν το 94,4% περίπου της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων (με βάση στοιχεία του 2013).

Από τη σύγκριση των δηλώσεων παραγωγής ασφαλίστρων των ανωτέρω εταιριών για το 2014 με τις αντίστοιχες του 2013 προκύπτει ότι η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων παρουσίασε μικρή μείωση 0,6%, ανερχόμενη τελικά στα 3,8 δισ. ευρώ.

Σημαντική αύξηση ωστόσο, κατέγραψαν οι Ασφαλίσεις Ζωής, που ανέρχονται στο ποσό του 1,83 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 11,4% η οποία οφείλεται κυρίως στα προϊόντα Ζωής συνδεδεμένα με επενδύσεις (unit linked).

Οι Ασφαλίσεις Ζημιών αντίθετα ανήλθαν στο 1,97 δισ. ευρώ, εμφανίζοντας υποχώρηση 9,6%, που οφείλεται κυρίως στον Κλάδο Ασφάλισης Αυτοκινήτων. Ειδικότερα, η Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Οχημάτων κατέγραψε μείωση 13,1%.

Ο κ. Α. Σαρρηγεωργίου, πρόεδρος της ΕΑΕΕ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης ανέφερε: «Η οριακή μείωση (0,6%) που κατέγραψε η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων σε σχέση με το 2013, δείχνει ότι ανακόπτεται η πτωτική πορεία των τελευταίων χρόνων που ήταν αποτέλεσμα της μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα, και αποτελεί θετική ένδειξη για τη μελλοντική πορεία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Θετικές είναι οι ενδείξεις για τις Ασφαλίσεις Ζωής η οποίες καθ’ όλη τη διάρκεια του 2014 κινήθηκαν αυξητικά».

Ο κ. Σαρρηγεωργίου τόνισε ωστόσο ότι δεν πρέπει να λησμονείται ότι η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα ασφάλισης σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, κάτι που είναι οικονομικά αλλά και κοινωνικά επικίνδυνο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.