Quantcast
ΕΒΕΤΑΜ & CQM: Επίσκεψη στον Έλληνα πρέσβη στην Κίνα - enikonomia.gr
share

ΕΒΕΤΑΜ & CQM: Επίσκεψη στον Έλληνα πρέσβη στην Κίνα

δημοσιεύτηκε:

Σε συνέχεια της υπογραφής της μεγάλης συμφωνίας μεταξύ των εταιρειών ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. & CQM τον περασμένο μήνα στην Αθήνα ,αντιπροσωπεία της CQM συνοδευόμενη από τον κ. Δημήτρη Μούρσα, Ειδικό Σύμβουλο της ΕΒΕΤΑΜ στην Κίνα,  επισκέφθηκε το Πρεσβευτικό Μέγαρο της Ελλάδας και συνάντησε τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας κ. Βασίλειο Κωστή καθώς και τον Επικεφαλής Οικονομικών & Εμπορικών υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο κ. Εμμανουήλ Στάντζο.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ θερμό κλίμα και κατά την διάρκεια της

ο κ. Δημήτρης Μούρσας ενημέρωσε την ελληνική πλευρά για τα κύρια σημεία της συμφωνίας, καθώς και για τους στόχους που από κοινού έχουν θέσει οι δυο φορείς πιστοποίησης.

Μετέφερε επίσης το μήνυμα του κ. Θωμά Παπαλιάγκα, Πρόεδρου του ΔΣ της ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε., ότι η  ΕΒΕΤΑΜ και η CQM προχωρούν από κοινού στην ανάπτυξη νέων δομών για την πιστοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών οι οποίες και θα αποτελέσουν τον βραχίονα της διασφάλισης της ποιότητας των κινέζικων προϊόντων που εισάγονται στην Ευρωπαική Ενωση και των ευρωπαικών που εξάγονται στην Κίνα.

Με την σειρά του ο Πρέσβης της Ελλάδας, κ. Κωστής, συνεχάρη και τις δυο πλευρές και ευχήθηκε η συνεργασία να είναι εποικοδομητική και να την ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχου βεληνεκούς. Η Πρεσβεία, όπως τόνισε, είναι πάντα ανοιχτή και καλωσορίζει όλες τις συνεργασίες που στόχο τους έχουν την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα. 

Ο κ. Εμμανουήλ Στάντζος, Επικεφαλής Οικονομικών & Εμπορικών υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο, σημείωσε πως σε συνέχεια των πολλών σημαντικών εμπορικών και επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας και Λ.Δ. της Κίνας τα τελευταία χρόνια,  ήταν η κατάλληλη στιγμή για μια συμφωνία και στον νευραλγικό τομέα της πιστοποίησης, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι συνεργασίες αυτές.

Δήλωσε επίσης ότι, με την συμφωνία ΕΒΕΤΑΜ & CQM μπαίνουμε σε μια νέα σημαντική περίοδο, καθώς η πιστοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών είναι το μεγάλο ‘στοίχημα’ της επόμενης δεκαετίας  στην Λ.Δ. της  Κίνας σε  πολλούς τομείς.

Τέλος, ο κ. Li Tienan, CEO της CQM Group, ευχαρίστησε τον κ. Πρέσβη για την φιλοξενία και αφού εξήρε την σημαντική συμβολή του κ. Δημήτρη Μούρσα στην υπογραφή της συμφωνίας, παρουσίασε το γενικό πλάνο στο οποίο θα κινηθεί η συνεργασία με την ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε.

Ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό για την CQM το γεγονός ότι μια ευρωπαϊκή εταιρεία όπως η ΕΒΕΤΑΜ,  με πολύ αξιόλογο και άρτια καταρτισμένο προσωπικό να είναι ο αποκλειστικός φορέας πιστοποίησης της CQM σε όλη την Ευρώπη.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.