Quantcast
ΕΒΖ: Η αποπληρωμή των τευτλοπαραγωγών πρώτη προτεραιότητα της νέας Διοίκησης - enikonomia.gr
share

ΕΒΖ: Η αποπληρωμή των τευτλοπαραγωγών πρώτη προτεραιότητα της νέας Διοίκησης

δημοσιεύτηκε:

Με πρώτη προτεραιότητα την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της απέναντι στους Έλληνες τευτλοπαραγωγούς, στους οποίους άμεσα πρόκειται ν’ αρχίσει να αποπληρώνει τα οφειλόμενα από την περσινή τους παραγωγή, ύψους 8 εκατ. ευρώ, πιάνει δουλειά η νέα διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του διοικητικού της συμβουλίου, Χρήστος Ρώσσιος.

Στόχος της νέας διοίκησης της ΕΒΖ είναι να πείσει τους παραγωγούς να μείνουν στη καλλιέργεια αλλά και να σπείρουν τεύτλα για το διάστημα που ακόμη το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Στόχος είναι να σπαρθούν φέτος, στις περιοχές όπου οι θερμοκρασίες ακόμη το επιτρέπουν, έως και 70.000 στρέμματα τεύτλων το ελάχιστο, για να λειτουργήσουν φέτος τα ζαχαρουργεία σε Πλατύ και Ορεστιάδα.

Μέχρι σήμερα, έχουν σπαρθεί 53.000 στρέμματα. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών για την Κεντρική Μακεδονία, Παύλος Μπογιαννίδης, επισήμανε πως «ο στόχος των 70.000 στρεμμάτων, είναι μεν δύσκολο να επιτευχθεί, αλλά όχι και ακατόρθωτο» και πρόσθεσε λέγοντας ότι «εφόσον η διοίκηση εγγυάται ότι οι Έλληνες τευτλοπαραγωγοί θα αποτελέσουν πρώτη προτεραιότητα στις πληρωμές για το 2016, δεν αποκλείεται να πειστούν οι καλλιεργητές – και το αδύνατον να γίνει δυνατόν».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.