Quantcast
Εισβολή στην ελληνική αγορά λιανικής ετοιμάζει η γερμανική Kaufland - enikonomia.gr
share

Εισβολή στην ελληνική αγορά λιανικής ετοιμάζει η γερμανική Kaufland

δημοσιεύτηκε:

Της ΜΑΙΡΗΣ Ι. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

Την ελληνική αγορά «βολιδοσκοπεί» η γερμανική αλυσίδα Kaufland, αφού σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από μεσιτικά γραφεία, έχει αναθέσει σε επαγγελματίες την ανεύρεση των κατάλληλων καταστημάτων. Πρόκειται για discount καταστήματα, που ανήκουν στον όμιλο Schwarz Gruppe, τον ίδιο όμιλο που ελέγχει και την αλυσίδα καταστημάτων Lidl.

Η  Kaufland έχει αναπτύξει ένα ισχυρό δίκτυο καταστημάτων στη Γερμανία, ωστόσο έχει αναπτυχθεί και εκτός συνόρων, αριθμώντας πάνω από 1.000 σημεία πώλησης.  Μεταξύ άλλων διαθέτει καταστήματα σε Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κροατία.  Εξοικειωμένοι όμως με τα καταστήματα Kaufland φαίνονται να είναι και οι Βορειοελλαδίτες, δεδομένου ότι στη γειτονική τους Βουλγαρία, σε απόσταση μόλις 20 χλμ. από τα σύνορα της χώρας λειτουργεί ένα κατάστημα της αλυσίδας, που δέχεται τακτικές επισκέψεις  από κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας.  Το δεδομένο μάλιστα αυτό ενισχύει τις πληροφορίες ότι ο γερμανικός όμιλος δεν αποκλείεται να κάνει την «παρθενική» του είσοδο στην ελληνική αγορά, ξεκινώντας από τη Μακεδονία.

Πρόσφατα μάλιστα ο γερμανικός όμιλος ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει το επεκτατικό του πρόγραμμα στη Ρουμανία, με την προσθήκη εννέα νέων καταστημάτων έως το τέλος του 2015 – συνολικού προϋπολογισμού 81 εκατ. ευρώ  –  που θα ανεβάσει το συνολικό αριθμό των καταστημάτων στη χώρα στα 111 καταστήματα.

Να σημειωθεί, ότι ο όμιλος Schwarz, ξεκίνησε το 1930 ως χονδρέμπορος τροφίμων στη Γερμανία και σήμερα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους και ταχύτερα αναπτυσσόμενους ομίλους στον τομέα λιανικής.  Ο ιδρυτής τους μάλιστα, ο Dieter Schwarz θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με περιουσία που σύμφωνα με την Guardian αποτιμάται στα 21 δισ. δολάρια.  

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.