Quantcast
Έκδοση νέων εγγυημένων ομολογιών ποσού 250 εκατ. ευρώ από την TITAN Global Finance - enikonomia.gr
share

Έκδοση νέων εγγυημένων ομολογιών ποσού 250 εκατ. ευρώ από την TITAN Global Finance

δημοσιεύτηκε:

Σε πρόταση εξαγοράς προς τους κατόχους ομολογιών λήξης Ιανουαρίου 2017 προχωρά η TITAN Global Finance PLC, θυγατρική της ΑΕ Τσιμέντων Τιτάν. Παράλληλα, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε έκδοση νέων εγγυημένων ομολογιών ύψους 250 εκατ. ευρώ για την εξαγορά των υφιστάμενων ομολογιών.

Συγκεκριμένα, η TITAN Global Finance PLC απευθύνει πρόταση εξαγοράς προς τους κατόχους ομολογιών που εξέδωσε τον Δεκέμβριο του 2012, εγγυημένων από την ΑΕ Τσιμέντων Τιτάν, συνολικού ποσού εκδόσεως 200.000.000 ευρώ και τρέχοντος υπολοίπου 197.000.000 ευρώ, με τοκομερίδιο 8,75 % και λήξη τον Ιανουάριο 2017.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πρόταση εξαγοράς προϋποθέτει την άντληση κεφαλαίων από την επιτυχή τιμολόγηση νέων ομολογιών, τις οποίες προτίθεται να εκδώσει η TITAN Global Finance PLC, με την εγγύηση της ΑΕ Τσιμέντων Τιτάν, ποσού 250.000.000 ευρώ, σταθερού επιτοκίου και πενταετούς διάρκειας. Για την πρόθεση έκδοσης των νέων ομολογιών ακολουθεί ειδική ανακοίνωση.

Εξάλλου, η TITAN Global Finance PLC, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προβεί στην έκδοση νέων ομολογιών ποσού 250 εκατ. ευρώ, πενταετούς διάρκειας, με την εγγύηση της ΑΕ Τσιμέντων Τιτάν, οι οποίες αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο της Ιρλανδίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση των νέων ομολογιών θα χρησιμοποιηθούν κατά την απόλυτη κρίση της TITAN Global Finance PLC (α) για την εξαγορά από αυτόν των ομολογιών εκδόσεώς του με τοκομερίδιο 8,75% και λήξη τον Ιανουάριο 2017, πριν τη λήξη τους, σύμφωνα με τους όρους της πρότασης εξαγοράς που ανακοινώθηκε, (β) για την αποπληρωμή υφισταμένων ομολογιών κατά το χρόνο λήξης τους τον Ιανουάριο 2017, οι οποίες δεν θα έχουν αποπληρωθεί πριν η λήξη τους σύμφωνα με την πρόταση εξαγοράς και (γ) για την επίτευξη γενικών εταιρικών σκοπών της TITAN Global Finance PLC.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.