Quantcast
ΕΛΒΑΛ: H M&M «έσπασε» το μονοπώλιο της ΔΕΠΑ - enikonomia.gr
share

ΕΛΒΑΛ: H M&M «έσπασε» το μονοπώλιο της ΔΕΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Υπεγράφη χθες σημαντική συμφωνία προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου μεταξύ της M&M gas ( κοινή εταιρεία Μυτιληναίου- ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ) και της  Ελβαλ με τιμές 10% χαμηλότερα από αυτές που πωλεί η ΔΕΠΑ, όπως ανέφεραν πηγές  που γνώριζαν το αντικείμενο της συμφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η M&M έφερε προ ημέρων στην Ελλάδα φορτηγό πλοίο με LNG από την διεθνή αγορά και επειδή οι  τιμές ήταν αρκετά χαμηλότερες από αυτές επελέγη φυσική η φθηνότερη τιμή απο την  Ελβαλ- η οποία επέδειξε ευελιξία. Μάλιστα, σύμφωνα με τα  όσα λέγονται, η Ελβαλ δεν πρόκειται να υπογράψει σύμβαση με την ΔΕΠΑ εφόσον ισχύσουν τα αυξημένα τιμολόγια μεταφοράς αερίου.           

Η θυγατρική του ομίλου Στασινόπουλου η οποία αναζητά διαρκώς  φθηνό φυσικό  αέριο αποδέχθηκε την πρόταση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το φορτίο που κλείστηκε θα αφορά τις ετήσιες ανάγκες της εταιρείας.

Ουσιαστικά, η κίνηση του ομίλου Στασινόπουλου είναι ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση εν όψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου απελευθέρωσης της αγοράς φυσικού αερίου – καθώς στο προηγούμενο σχέδιο προβλέπονταν υψηλές τιμολογήσεις για την διανομή  αερίου που έφθαναν τα 4 ευρώ. Απο την άλλη πλευρά η πώληση, όμως, από την Μ & Μ του φορτίου LNG αποτελεί ουσιαστικά απελευθέρωση της αγοράς αερίου καθώς και οι ελληνικές εταιρείες θα έχουν την ευκαιρία να προμηθεύονται φθηνό αέριο σε ανταγωνιστικές τιμές.

H M&M Gas εντάσσει στο χαρτοφυλάκιο της ένα σημαντικό πελάτη και αυξάνει τους όγκους πώλησης στην ελληνική αγορά οι οποίοι ξεπερνούν τα 1,8 δισ. κυβικά μέτρα.

Πηγή: newmoney.gr

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.