Quantcast
Ελληνικά Καλώδια: Απορρόφηση του εμπορικού και βιομηχανικού κλάδου από τη ΣΥΜΜ.ΕΠ. - enikonomia.gr
share

Ελληνικά Καλώδια: Απορρόφηση του εμπορικού και βιομηχανικού κλάδου από τη ΣΥΜΜ.ΕΠ.

δημοσιεύτηκε:

Την έναρξη της διαδικασίας απόσχισης του βιομηχανικού και μέρους του εμπορικού κλάδου της «Ελληνικά Καλώδια ΑΕ» και την απορρόφησή του από την κατά 100% θυγατρική, μη εισηγμένη εταιρεία ΣΥΜΜ.ΕΠ. ΑΕ, αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόσχιση και απορρόφηση του κλάδου θα γίνει, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4172/2013 και ως ημερομηνία του ισολογισμού μετασχηματισμού ορίστηκε η 31η Δεκεμβρίου 2015.

Η εσωτερική αυτή αναδιάρθρωση θα διευκολύνει την ανάληψη μεγάλων διεθνών έργων, τη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών και τη χρηματοδότηση του παραγωγικού κλάδου των καλωδίων και εντάσσεται σε έναν γενικότερο σχεδιασμό για την αύξηση της παραγωγικής δραστηριότητάς της στην Ελλάδα.

Δεδομένου ότι ο κύκλος εργασιών του αποσχιζόμενου κλάδου αντιπροσωπεύει ποσοστό μεγαλύτερο του 30% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών της «Ελληνικά Καλώδια ΑΕ» κατά την τελευταία οικονομική χρήση 2015, θα ακολουθήσει η έκδοση του σχετικού πληροφοριακού σημειώματος, σύμφωνα με τον κανονισμό του Χ.Α. Τα ενοποιημένα μεγέθη του ομίλου Ελληνικά Καλώδια δεν θα επηρεαστούν.

Η ολοκλήρωση της απόσχισης του κλάδου τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της απόσχισης και απορρόφησης αυτού από τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων των εταιρειών Ελληνικά Καλώδια ΑΕ και ΣΥΜΜ.ΕΠ. ΑΕ, καθώς και της σχετικής έγκρισης του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.